Pereiti į pagrindinį turinį

Už vamzdžio pakeitimą paprašė 7 tūkst. litų

2012-09-06 15:38
Už vamzdžio pakeitimą paprašė 7 tūkst. litų
Už vamzdžio pakeitimą paprašė 7 tūkst. litų / Artūro Morozovo nuotr.

Vieno Verkių gatvės daugiabučio gyventojai nustėro prieš keletą savaičių gavę sąskaitas. Jose buvo preliminariai nurodyta, kad už maždaug 7,5 m ilgio nuotekų vamzdžio pakeitimą namą administruojančiai „Būsto valdai“ teks atseikėti beveik 7,3 tūkst. litų.

Gyventojai sąmatos nematė

„Būsto valda“ Verkių gatvės daugiabučio gyventojus jau anksčiau informavo, kad nuotekų tinklo dalis yra avarinės būklės, tačiau apie gresiančias išlaidas žmonės nė nenutuokė

„Būtume žinoję, kad čia tokios sumos gresia, patys būtume tą griovį iškasę arba kokį nors girtuoklėlį pasamdę“, – piktinosi namo gyventojas Valentinas Genevičius.

Nepaisant gyventojų nepasitenkinimo, praėjusią savaitę pasirodę darbininkai atkasė po grindimis gulėjusį maždaug 7,5 m ilgio vamzdį, jį pakeitė ir užbetonavo.

Nemaža dalis gyventojų į rūsį nosies nekišo ir darbais nesidomėjo. Kiti tūkstančio litų už vieno metro ilgio vamzdžio paklojimą mokėti nesutiko ir į „Būsto valdą“ išsiuntė kelių žmonių delegaciją, kuri bendrovėje pakėlė triukšmą.

„Sąmatos niekas neparodė, direktorius nepriėmė, bet darbų kaina iškart sumažėjo keliais tūkstančiais“, – pasakojo V.Genevičius.

Darbai staiga atpigo

„Būsto valdos“ direktoriaus pavaduotojas Tomas Juodeikis teigė, kad planuota keisti daug ilgesnę vamzdžio dalį iki pirmojo nuotekų surinkimo šulinio už namo sienų. Atkasus vamzdį rūsyje paaiškėjo, kad raustis toliau nėra reikalo. Todėl visiems darbams bus išleista ne daugiau kaip 3–4 tūkst. litų.

„Kanalizacija – toks dalykas, kurio nepradėjęs ardyti, nepažiūrėsi, kas viduje. Žinoma, samdytas rangovas būtų norėjęs kasti kuo ilgesnį atstumą, tačiau vadybininkas pamatė, kad problemos baigiasi ties namo siena, todėl vamzdis keistas tik jo viduje“, – aiškino T.Juodeikis.

Jis tikino, kad su detalia vamzdžio pakeitimo sąmata namo gyventojai bus supažindinti baigus darbus.

Pinigus panaudos kitur

„Būsto valda“ giriasi, kad jų darbuotojų akylumas namo gyventojams sutaupys kelis tūkstančius litų. Vis dėlto administratoriaus geranoriškumu tiki ne visų butų savininkai.

„Jie aiškina, kad tie septyni tūkstančiai tebuvo preliminari kaina, bet kažkodėl pinigų paprašė iš anksto. Jei nebūtų tie keli vyrai nuvažiavę, būtume tuos septynis tūkstančius ir sumokėję“, – įsitikinęs Vytautas Bložė.

„Mes nesame išperkamosios nuomos kompanija. Nebūtų jokios problemos, jei pinigus pavyktų surinkti per dieną, tačiau darbai bus priduoti tik rugsėjį, sąskaitas išsiųsime spalį, o pinigus iš gyventojų gausime tik lapkritį. O su rangovu turime atsiskaityti iškart“, – teigė T.Juodeikis.

„Būsto valdos“ direktoriaus pavaduotojas aiškino, kad nepanaudota suma bus išleista lietaus kanalizacijos stovui įrengti ir kitiems darbams, nes šis namas yra vienas iš nedaugelio, kurie atsisakė kaupti pinigus tokioms reikmėms kas mėnesį. Namo gyventojai nori nuo administratorių pabėgti, galbūt steigti bendriją, tačiau kol kas neranda lyderio, kuris sutiktų jai vadovauti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų