V. Zelenskis sveikina Vilnių su gimtadieniu: mus sieja bendras likimas būti laisviems

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasveikino Vilnių su 700 metų jubiliejumi pažymėdamas, kad Lietuvą ir Ukrainą sieja glaudžiai susijusi istorija ir bendras likimas būti laisviems.

„Lietuvos sostinė Vilnius pradeda švęsti savo 700 gimtadienį, visą šį laiką mūsų žmonių istorija yra glaudžiai susijusi. Mus sieja bendras likimas būti laisviems – kuo labiau bus apsaugota viena šalis, tuo labiau bus apsaugota kita. Galbūt dabar tai suprantame geriau nei bet kada anksčiau mūsų istorijoje“, – savo tradiciniame naktiniame vaizdo kreipimesi sakė V. Zelenskis.

Jis taip pat pabrėžė, kad Ukraina visada bus dėkinga Lietuvai, prezidentui Gitanui Nausėdai ir kitiems lyderiams, žmonėms, kurie Rusijos agresiją prieš Ukrainą suvokė kaip išpuolį prieš jų pačių laisvę.

Mus sieja bendras likimas būti laisviems – kuo labiau bus apsaugota viena šalis, tuo labiau bus apsaugota kita.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis antradienį pasirašė dekretą, kuriuo suteikė Lietuvos sostinei „Miesto gelbėtojo“ vardą. Kaip skelbiama V. Zelenskio dekrete, titulas skirtas už pademonstruotą humanizmą ir solidarumą su Ukrainos žmonėmis bei „visapusišką pagalbą“ šalį dėl Rusijos karo palikusiems žmonėms, taip pat – už „stiprią Ukrainos paramą ginant jos nepriklausomybę ir suverenitetą“.

V. Zelenskis šį garbės titulą įsteigė praėjusiais metais. Jį yra gavę ir kiti miestai, kurie teikia pagalbą Ukrainai. Pirmasis titulas suteiktas Lenkijos pietryčiuose, netoli sienos su Ukraina, esančiam Žešuvui, šį apdovanojimą pernai yra gavusi Čekijos sostinė Praha, Peremislio miestas Lenkijoje.

Savivaldybės teigimu, Lietuvos sostinė nuo pirmųjų karo dienų organizuoja karo pabėgėlių apgyvendinimą, ukrainiečių vaikams suteikia galimybes mokytis, atvykusiems taikoma nemažai pragyvenimo kaštus mažinančių lengvatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam nesimiega

Tam nesimiega portretas
Neprognozuok...prieš laiką .Nė vienas nežino, kuom baigsis tos, ,skerdynės "Ukrainos rytuose. Baisu, kad tik neperaugtų į 3-čią pasaulinį karą. Rusai yra, ,nenuspėjami "ir dėl, ,savų"jie pasiryžę bet kam. ...

Zelenskio palinkėjimas...

Zelenskio palinkėjimas... portretas
Linki bendro likimo su Lietuva...Nausėda priima....

Gal Nausėdai jau pasimaišė?

Gal Nausėdai jau pasimaišė? portretas
Ne tik Amerika ir Europos sąjunga pripažino, kad Ukrainoje tiesiog klesti korupcija visuose srityse. Su kuo glebesčiojiesi, p. Nausėda? Ar ir toliau "remsi" tuos nacius? Prisišauksi nelaimės pats sau ir visai Lietuvai.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių