Pereiti į pagrindinį turinį

Valdininkus gąsdina reforma

2008-11-26 09:00

Būrys savivaldybės tarnautojų vakar dvi valandas mindžikavo Mažojoje salėje, laukdami žinių apie administracijos reformą.

"Nesiūlome nieko naikinti. Reikia perskirstyti kai kurių skyrių ir specialistų funkcijas", – administracijos darbuotojus bandė raminti savivaldybės kontrolierius Gediminas Raudonis. Atlikęs administracijos funkcijų paskirstymo ir žmogiškųjų išteklių analizę, kontrolierius siūlo sumažinti administracijos aparatą 38 tarnautojais. Tokiam siūlymui dar turės pritarti miesto taryba, kuri šį klausimą svarstys gruodžio 4-ąją.

"Administracijai lengviau gyventi taip, kaip yra dabar. Bet pakeitimai būtini. Tokia netvarka, kokia buvo iki šiol, toliau tęstis negali", – kolegijos posėdyje pareiškė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Savivaldybės kontrolierius įsitikinęs, kad savivaldybė išsiverstų ir su mažiau valdininkų. "Reikia peržiūrėti Bendrojo skyriaus darbą. Manau, kad administracijai užtektų 860 etatų", – savo poziciją dėstė G.Raudonis.

Vykdant reformą į savivaldybę ateis ir naujų žmonių. Nors administracijoje yra Teisės skyrius, po reformos bus sukurtas ir Teisės departamentas. Siūloma kiekvienam iš septynių departamentų skirti po du ar tris teisininkus. Jie padėtų kvalifikuotai rengti dokumentus. "Savivaldybės specialistams nereikėtų raudonuoti ir aiškintis, kad raštuose atsirado netinkamų pastebėjimų", – tokio sprendimo svarbą aiškino G.Raudonis.

Reforma nepatenkinti socialdemokratai viešai teigia, kad konservatoriai bando atsikratyti jiems neparankių asmenų. "Manau, kad viskas daroma politiniu pagrindu. Meras turbūt gavo nurodymą iš Vilniaus, ką reikia atleisti", – replikavo vicemeras socialdemokratas Steponas Vaičikauskas.

Jį labai papiktino tarybos sekretoriaus pareigas laikinai einančio Dainiaus Ratkelio siūlymas naikinti tarybos Sveikatos, ekologijos ir sporto komitetą, kuriam vadovauja socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas.

"Patys laikotės įsikibę savo kėdžių, o kitus kritikuojate", – socialdemokratams aštrių žodžių negailėjo Liberalų ir centro sąjungos narys Kęstutis Mikėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų