Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia persistengė: baudos rūkaliams sumažintos 5 kartus

2009-09-11 09:05
Kaina: teismas numestą nuorūką įvertino ne 350, o "tik" 70 litų.
Kaina: teismas numestą nuorūką įvertino ne 350, o "tik" 70 litų. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Sostinės teismas jau priėmė vieną sprendimą, palankų už numestą nuorūką nubaustam vilniečiui. Nutarta, kad nuorūka ant šaligatvio tikrai nėra verta 350 litų, o bauda sumažinta iki penkissyk mažesnės sumos.

Ieškinį nubaustas vilnietis teismui pateikė birželį. Tai pirmas atvejis, kai teismas nutaria, kad vasaros pradžioje rūkalių medžioklę pradėjusi savivaldybė už tokio pobūdžio pažeidimą baudžia per griežtai. Kaip "Vilniaus dienai" teigė sostinės savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas, šiuo metu nagrinėjimo laukia dar viena analogiška byla.

Nors bauda gerokai sumažinta, G.Tamošiūnas tokio teismo sprendimo nedramatizuoja ir jį netgi vertina palankiai. "Teismas baudos juk neanuliavo, o ją tik sumažino. Tai reiškia, kad baudos už šiukšlinimą skirtos teisėtai", – tvirtino savivaldybės specialistas.

Per pirmus du rūkalių medžioklės sezono mėnesius vilniečiams skirta daugiau kaip 10 tūkst. litų baudų. Birželį už numestą nuorūką nubausta 13 žmonių, bendra baudų suma – beveik 4 tūkst. litų. Liepą skaičiai gerokai išaugo: nubausti net 23 rūkaliai, jiems skirta beveik 6,5 tūkst. litų baudų. Jei visi nubaustieji per teismą baudas susimažintų iki 70 litų, iš solidaus baudų kraičio savivaldybei teliktų trupiniai – vos 2,5 tūkst. litų.

G.Tamošiūno teigimu, rugpjūtį pričiuptų rūkalių skaičius pastebimai sumažėjo. Tačiau pašnekovas tai daugiau sieja su vasaros sezonu, o ne su pagerėjusia miestiečių kultūra. "Mieste paprasčiausiai mažiau žmonių, o ir pareigūnų buvo mažiau, daugelis atostogavo", – aiškino pašnekovas.

G.Tamošiūnas prognozuoja, kad šį mėnesį pričiuptų pažeidėjų skaičius vėl išaugs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų