Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia prieš ežerą: laimi ežeras

2013-05-08 16:18
Valdžia prieš ežerą:         laimi ežeras
Valdžia prieš ežerą: laimi ežeras / Tomo Raginos nuotr.

Kauno pakraštyje, Veiverių g. šalikelėje tarp K.Sprangausko ir K.Dulksnio g. Narsiečių rajone, kiekvieną pavasarį sutyvuliuoja ežeras, jau spėjęs per kelerius metus pražudyti daugybę išlakių apsauginės zonos liepų. Šio pavasarinio ežero vanduo veržėsi ir į gyventojų namų rūsius, ardė paplentėje nutiestą asfaltuotą taką, pamėgtą dviratininkų ir bėgimo etnuziastų.

Pasak vietos gyventojo Aloyzo Rimkūno, visos jo pastangos surasti kaltuosius dėl kasmečio potvynio kaskart baigiasi niekuo – valdžios institucijos bado pirštais viena į kitą ir nieko konkretaus negali nei pasakyti, nei padaryti.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Radeta Savickienė pastebi: jei apsauginiai Narsiečių rajono želdiniai mirks ir kitąmet, visi jie bus pasmerkti žūčiai.

„Vanduo toje paplentės vietoje pradėjo rinktis po to, kai Narsiečiuose vykstant privačių gyvenamųjų namų statyboms buvo pažeista čia nuo seno veikusi melioravimo įrenginių sistema. Jau pradėjome ieškoti, kuriose vietose padaryti pažeidimai. Nustačius pažeidėjus, jie bus priversti sutvarkyti tai, ką išardė. Bet šiandien negaliu pažadėti, kad ir kito pavasario vandenys nebesikaups šioje vietoje“, – Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, atrodo, ir pats netiki, kad pagaliau problema bus išsspręsta.

Vietos gyventojai irgi nesitiki, kad bus surasti pažeidėjai. Jie netiki ir tuo, kad savivaldybė suras lėšų šiam kasmet atsirandančiam ir darančiam daug žalos ežerui nusausinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų