Pereiti į pagrindinį turinį

Varžytuvės dėl krepšinio fiestos

2008-01-25 00:00

Kaunas neturi naujos arenos, bet kovoja dėl teisės joje surengti 2011 metų Europos krepšinio čempionato finalo varžybas. Kol kas į jas pretenduoja tik areną turintis Vilnius.

Kaunas neturi naujos arenos, bet kovoja dėl teisės joje surengti 2011 metų Europos krepšinio čempionato finalo varžybas. Kol kas į jas pretenduoja tik areną turintis Vilnius.

Vakar Kauno miesto savivaldybėje apsilankiusiam Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentui Vladui Garastui buvo pristatytas Nemuno salos arenos projektas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, kad arena bus pradėta statyti šį pavasarį, o darbai užbaigti iki 2009 metų pabaigos ar 2010 metų vidurio. Taip pat pateikta informacija apie šio objekto finansavimo šaltinius.

V.Garastas sakė neabejojąs, kad arena Kaune bus pastatyta laiku. „Dar buvęs premjeras Algirdas Brazauskas garantavo valstybės paramą sporto rūmams. Mūsų uždavinys, kad čempionatas būtų pats geriausias iš visų iki šiol vykusių ir kad Lietuvos krepšininkai taptų čempionais“, – teigė V.Garastas.

Jis akcentavo, kad arena turi būti pastatyta iki 2010 metų vasaros. „Tais metais Lietuvoje vyks Europos jaunimo (iki 18 metų) krepšinio čempionatas. Tai bus būsimų Europos vyrų pirmenybių repeticija“, – aiškino V.Garastas.

LKF pasirengimo Europos čempionatui darbo grupės vykdomojo direktoriaus Mindaugo Špoko teigimu, Kaunas pretenduoja surengti čempionato antrojo etapo ir finalines varžybas. „Miestai moka Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) už teisę surengti varžybas. Ispanijoje grupių varžybos miestams kainavo po 1 milijoną eurų, o Madridas už teisę surengti finalus sumokėjo 7,5 milijono eurų“, – teigė M.Špokas.

Jis įsitikinęs, kad Kaunas ras galimybių mieste apgyvendinti komandas, sirgalius, žiūrovus. „Manau, miestas bus suinteresuotas, kad sirgaliai gyventų Kaune, o ne Vilniuje“, – šyptelėjo M.Špokas.

Vicemeras Stanislovas Buškevičius teiravosi, kas ir kada nuspręs, kur vyks čempionato finalinės varžybos. „Ispanijoje viską lėmė pinigai, nes šioje šalyje arenų yra visuose miestuose. Lietuvos arenas įvertins FIBA komisija, kuri ir pateiks rekomendacijas. Kol kas galite ramiai miegoti ir statyti areną“, – nusijuokė V.Garastas.

LKF atstovai perspėjo, kad Europos čempionato metu arenose galės būti tik FIBA pateikta reklama. Net ir arena negalės vadintis kokiu nors vardu. „Vilniuje dabar svarstoma, ką reikės daryti su „Siemens“ arena, nes čempionato metu ji negalės taip vadintis“, – prasitarė M.Špokas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų