Pereiti į pagrindinį turinį

Vienoje Vilniaus sankryžų - avarijos kas 3–6 dienas

2010-10-22 05:59
Kliūtys: eismas Lvovo ir Linkmenų gatvių sankirtoje komplikuojasi per rytinį ir vakarinį piką.
Kliūtys: eismas Lvovo ir Linkmenų gatvių sankirtoje komplikuojasi per rytinį ir vakarinį piką. / Kęstučio Gruzinsko nuotr.

Vilniečio Kęstučio Gruzinsko skaičiavimais, Lvovo ir Linkmenų gatvių sankirtoje maždaug kas 3–6 dienas įvyksta po avariją. Ir sostinės savivaldybei į tai esą nusispjaut.

Priverstinė rizika

Dėl nesaugios sankryžos K.Gruzinskas ne kartą kreipėsi į savivaldybės tarnautojus, atsakingus už miesto eismą. Tačiau rezultatų – jokių.

"Metų metus savivaldybė nusispjauna į šimtatūkstantinius nuostolius verslui, miestui ir gyventojams. Nejaugi neįmanoma imtis bent laikinų saugumo priemonių, pavyzdžiui, įrengti "Stop" ženklų?" – laiške redakcijai svarstė K.Gruzinskas.

Eismas sankryžoje komplikuojasi per rytinį ir vakarinį piką, kai vairuotojai iš Lvovo gatvės suka į Linkmenų gatvę. Dėl intensyvaus eismo pagrindine Linkmenų gatve susidaro sudėtingos eismo sąlygos įvažiuoti iš šalutinės Lvovo gatvės. Todėl vairuotojai rizikuoja ir pavojingai manevruoja prieš artėjantį automobilį.

Darbus sustabdė teismai

Savivaldybės Komunalinio ūkio departamento Eismo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Eduardas Garbovskis aiškino, kad sankryža įtraukta į 2010 m. eismo saugumo priemonių įrengimo planus kaip prioritetinė.

Pagal parengtą šviesoforų posto įrengimo projektą savivaldybė paskelbė viešą darbų atlikimo pirkimo konkursą. Iš anksto buvo atlikti ir projektavimo darbai. Tačiau viešojo pirkimo procedūros užtruko.

"Buvo gautos pretenzijos dėl konkurso laimėtojo nustatymo, todėl darbai atidėti, kol bus išspręstas ginčas", – sakė E.Garbovskis.

Jo teigimu, praėjusios savaitės pabaigoje viešojo pirkimo procedūros baigėsi ir artimiausiu metu bus sudaryta rangos sutartis Linkmenų ir Lvovo gatvių sankryžoje įrengti šviesoforų postą. Rangovai darbus privalės atlikti per 60 dienų, kai pasirašys sutartį.

Eismas sankryžose keisis

"Kalbėdami apie "Stop" ženklus, kaip drausminamąją priemonę šioje sankryžoje, pabrėžiame, kad minėtoje nereguliuojamoje sankryžoje yra įrengta užtektinai kelio ženklų ir kitų techninių eismo reguliavimo priemonių: važiuojamosios dalies ženklinimas, įspėjamieji informaciniai skydai, išankstiniai pirmumo kelio ženklai ir t. t. Ženklai reglamentuoja eismo tvarką ir pirmumą sankryžoje, o kelio ženklo "Sankryža su pagrindiniu keliu" pakeitimas į kelio ženklą "Važiuoti nesustojus draudžiama" iš esmės eismo situacijos nepakeis", – įsitikinęs E.Garbovskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad šiems ir kitiems metams numatytas dar ne vienas eismo organizavimo pakeitimo projektas.

Dar šiais metais planuojama įjungti šviesoforų postą Lazdynėlių ir Šiltnamių gatvių sankryžoje. Šiuo metu rengiama techninė dokumentacija šviesoforų postą įrengti Savanorių prospekto ir Sausupio gatvės sankryžoje.

Kitąmet Verkių ir Žirmūnų gatvių sankryžoje prie Turizmo ir prekybos verslo mokyklos planuojama įrengti šviesoforų postą. Be to, 2011 m. ketinama įrengti šviesoforus Šiltnamių ir jungties su Oslo gatve sankryžoje bei perėjoje prie Šiltnamių stotelės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų