Pereiti į pagrindinį turinį

Vienuolės beldžiasi pas Kauno valdžią

2009-01-13 09:00
Vienuolės beldžiasi pas Kauno valdžią
Vienuolės beldžiasi pas Kauno valdžią / Tomo Raginos nuotr. Pažadas: A.Kupčinskas vienuolėms žadėjo artimiausiu metu svarstyti klausimą dėl finansinės paramos ir partnerystės sutarties.

Lietuvos Šv.Kazimiero kongregacijos vienuolės kreipėsi į Kauno savivaldybę prašydamos skirti pinigų Pažaislio ansambliui restauruoti.

Pernai vienuolių parengta paraiška dėl vienuolyno svečių namo restauracijos įtraukta į projektų, 2007–2013 m. gaunančių finansinę paramą iš Europos Sąjungos (ES) Sanglaudos fondų, sąrašą. Svečių namui restauruoti iš ES ir valstybės biudžeto per ketverius metus tikimasi gauti 9,5 mln. litų.

Susitikusios su Kauno meru Andriumi Kupčinsku vakar vienuolės prašė savivaldybės pasirašyti projekto partnerystės sutartį, pagal kurią savivaldybė remtų projektą 5 proc. suma – per ketverius metus tai sudarytų 800 tūkst. litų. Daugiausiai lėšų iš savivaldybės prašoma 2011–2012 m., šiemet prašoma 15 tūkst. litų.

"Projektas rengiamas seserų lėšomis. Tačiau žymiai prisidėti nepajėgiame, nes vienuolyne vyksta ir kiti darbai – įrengiami viešieji tualetai, Rekolekcijų centras, rengiame ir vienuolyno pietinės oficinos restauravimo ir pritaikymo techninį projektą", – pasakojo Šv.Kazimiero seserų kongregacijos generalinė vyresnioji Lidija Edita Šicaitė.

"Tokia parama įmanoma, tačiau, skirti ją ar ne, turės nuspręsti miesto taryba. Viename artimiausių posėdžių parengsime sprendimo projektą partnerystės sutarčiai. Joje ir bus numatyti mūsų finansiniai įsipareigojimai", – vienuolėms pažadėjo meras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų