Viešasis transportas sostinėje gali vėluoti ne tik dėl sniego: tęsiasi vairuotojų streikas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį toliau tęsiasi praėjusią savaitę prasidėjęs bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) vairuotojų streikas.

„Streikas tęsiasi, todėl savo keliones pirmadieniui planuokite dar šiandien“, – sekmadienį feisbuke nurodė susisiekimo paslaugas teikianti įmonė „JUDU“.

Bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) su streikuojančia profsąjunga praėjusią savaitę nerado bendrų sprendimų. Tuomet teigta, jog derybos bus tęsiamos ir savaitgalį.

Neterminuotą streiką Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojai pradėjo praėjusią savaitę, pirmadienį, VVT administracijai ir profesinei sąjungai nesutariant dėl darbo apmokėjimo sistemos. Į sostinės gatves pirmosiomis dienomis neišvažiavo daugiau kaip pusė autobusų.

Streikas tęsiasi, todėl savo keliones pirmadieniui planuokite dar šiandien.

Iki šiol nepasiekus progreso derybose, streikas tęsiasi savaitę.

Streikas planuotas prieš metus, bet iš pradžių atidėtas dėl teisme vykusių ginčų, vėliau – dėl laikinai pasiekto susitarimo rugsėjo pabaigoje. Jį VVT galiausiai nutraukė nepavykus deryboms su profesine sąjunga.

Darbuotojų atstovai reikalauja atlyginimų sistemą įtraukti į kolektyvinę sutartį, joje įtvirtinti 10 proc. algų augimą ir iš esmės nebloginti 2018-ųju kolektyvine sutartimi pasiektų susitarimų.

 

Nesutarimų kyla dėl profesinės sąjungos siekio kolektyvinėje sutartyje įtvirtinti vienodą 10 proc. algų augimą, palikti daugiau svertų jai sprendžiant dėl struktūrinių pertvarkų ir kitų pakeitimų įmonėje, priedų tvarkos.

VVT sostinėje aptarnauja 76 iš 105 maršrutų: penkis greituosius, 17 troleibusų ir 54 autobusų. Keleivių vežimo paslaugas vykdo dar du vežėjai – „Transrevis“, ir „Kautra“, jos keleivius veža įprastu grafiku.

Iš viso VVT dirba 1830 darbuotojų, per 1100 iš jų – vairuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Man atrodo reiketu isformuoti VTI, paleisti visus vadus ir visus darbuotojus ir kurti nauja kompanija ir naujais svieziais darbuotojais. Visus dabartinius zmones atleisti su trenksmu, priimti tik nauja krauja be jokiu praeities sleifu. Neismoko pasikeisti, negaus ir didesnio atlyginimo.

Kaimas go home

Kaimas go home portretas
Tikekimes, kaimas issigas vvtesniku ir gris i kaima.

Saunuoliai!

Saunuoliai! portretas
Kolegu tarptautininku visiskas palaikymas! Jokiu kompromisu! Jokiu "pakelimu procentu",jokiu "pakelimu vidutiniskai"! Dirbate ta pati darba visi ir valandinis ikainis turi buti visiems vienodas! O ne taip,kad duoda daugiau tam,kas ir taip gauna daugiau. Kantrybes,ryzto,sekmes! Beje,o kur Tapinas? Kodel nerenka pagalbos streikuojantiems? Juk jiems niekas nemoka uz streika!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių