Vietoj servetėlių – laikraščių skiautės

Vietoj servetėlių – laikraščių skiautės

2012-08-31 23:59
Vietoj servetėlių – laikraščių skiautės
Vietoj servetėlių – laikraščių skiautės / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Nuo pradžios Vilniuje dėl šiurkščių higienos ir maisto tvarkymo reikalavimų neatitikimų sustabdyta šešių kioskų-kebabinių veikla, kaip informuoja Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

"Šią savaitę patikrinus, veiklą priversta laikinai nutraukti UAB "ANEG" priklausanti kebabinė Savanorių prospekte. Tikrinant nustatyta, kad įmonėje nesilaikoma bendrų higienos reikalavimų: gamybos patalpa netvarkinga, nešvarios sienos, grindys, gamybos ir šaldymo įrenginiai. Klientams vietoj servetėlių buvo padėta suplėšytų laikraščių. Be to, klientus aptarnaujanti darbuotoja nebuvo pasitikrinusi sveikatos ir išklausiusi maisto tvarkymo higienos įgūdžių mokymo kursų", – sakė Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Vaida Barkovskienė.

Specialistės teigimu, kebabus gaminančiuose ir parduodančiuose kioskuose aktualiausi savikontrolės sistemos ir higienos reikalavimų užtikrinimo klausimai.

"Tikrindami dažnai nustatome, kad būtina dokumentacija pildoma nereguliariai arba kai kuriais atvejais visai nevedama. Daugumoje kioskų-kebabinių naudojamas atvežtinis vanduo, kuris pašildomas elektriniu vandens šildytuvu, tačiau būna, kad vandens visai nėra arba šildytuvas neveikia. Dažnai kioskuose trūksta švaros ir tvarkos, kai kur reikia remonto, o įrenginiai nešvarūs, seniai valyti, darbuotojai neturi dezinfekcinių priemonių, skirtų gamybiniams paviršiams ir rankoms dezinfekuoti. Pasitaiko, kad ir taip ankštame kioske laikoma pašalinių, nenaudojamų daiktų. Kartais nustatoma ir produktų bei pusgaminių laikymo temperatūros pažeidimų, kai paruošti pusgaminiai laikomi tiesiog aplinkos temperatūroje", – pabrėžė V.Barkovskienė.

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šiais metais jau registravo 17 vartotojų skundų dėl kebabinių veiklos, 10 iš jų buvo pagrįsti.

Už nustatytus pažeidimus atsakingiems asmenims buvo skirtos baudos, šešių kebabinių veikla laikinai sustabdyta. Šiuo metu Vilniuje veikia 111 kioskų-kebabinių. Per metus veiklą pradeda vidutiniškai 13, o nutraukia 14 kebabus gaminančių įmonių.

Naujausi komentarai

Komentarų nėra

Daugiau naujienų