Pereiti į pagrindinį turinį

"Vila Valakampiai" ir restoranas "Riviera" – bankroto gniaužtuose

2010-01-09 06:59
Fiasko: 2008 m. pavasarį duris atvėręs prabangus kompleksas neišgyveno nė dvejų metų.
Fiasko: 2008 m. pavasarį duris atvėręs prabangus kompleksas neišgyveno nė dvejų metų. / Šarūno Černiausko nuotr.

Ištaigingas viešbutis "Vila Valakampiai" ir restoranas "Riviera", kuriame 50-metį šventė sostinės meras Vilius Navickas, uždaryti. Iš buvusios prabangos teliko 2 mln. litų viršijančios skolos.

Turtas įkeistas bankui

Bankroto administratorius restorano ir viešbučio duris galutinai užvėrė ketvirtadienį. Be darbo liko 32 žmonės, jiems darbdavys liko skolingas apie 70 tūkst. litų. Bendra kompleksą valdančios įmonės skolų kupra – maždaug 2,5 mln. litų.

Kai meras šventė gimtadienį, viešbutį ir restoraną valdančią bendrovę "Promus Vilnensis" jau kankino priešmirtiniai traukuliai. Kaip "Vilniaus dienai" teigė šios bendrovės bankroto administratorius Zdislavas Juchnevičius, bankroto bylą kreditoriai siekė iškelti dar spalį.

"Prašymas iškelti bankroto bylą buvo svarstomas gal porą mėnesių, pareiškimas paduotas gal spalį. Bendrovė bandė gelbėtis, ėmė paskolas", – pasakojo bankroto administratorius.

Pašnekovo teigimu, sunku pasakyti, ar "Promus Vilnensis" pajėgs iki galo atsiskaityti su darbuotojais ir stambiaisiais kreditoriais. "Skolos labai didelės, pats buvau nustebintas. Turto yra, bet nežinia, kokia jo reali vertė, už kiek pavyks parduoti. Viskas išaiškės per bankroto procesą", – sakė Z.Juchnevičius. Pasak jo, beveik visas "Promus Vilnensis" turtas įkeistas bankui, o likęs bus išparduodamas maždaug po pusmečio.

Anot bankroto administratoriaus, bendrovės vadovai elgiasi geranoriškai, įmonės "Promus Vilnensis" apskaita tvarkinga – nesusidaro įspūdis, kad bankrotas gali būti suplanuotas.

Viešbučio "Vila Valakampiai" ir restorano "Riviera" patalpos bankrutuojančiai bendrovei nepriklauso – jos buvo nuomojamos.

R.P.Kiliulis: "Praradau tikėjimą"

Bendrovės "Promus Vilnensis" generalinis direktorius Rimgaudas Pranas Kiliulis, buvęs Lietuvos turizmo fondo pirmininko pavaduotojas, "Vilniaus dienai" užsiminė svarstantis galimybę atgaivinti verslą.

"Pagrindiniai kreditoriai gal ir sutiktų pasirašyti taikos sutartis, o su smulkiaisiais reikėtų derėtis, kad skolų grąžinimą atidėtų keleriems metams", – garsiai mąstė pašnekovas.

Tačiau entuziazmu R.P.Kiliulis netryško: "Patalpų šeimininkai ieško nuomininkų, bet pats praradau tikėjimą, kad tai įmanoma. Kiti, kurie gal turi geresnių idėjų ar daugiau pinigų, galbūt ir sugebėtų reanimuoti verslą. Vieta labai graži. Manau, ji neliks tuščia."

Anot jo, iškėlus bankroto bylą, bendrovei "Promus Vilnensis" teko atšaukti užsakymus "Rivierai" bei viešbučiui "Vila Valakampiai". "Buvo užsakymų ir sausiui, turėjo vykti kelerios vestuvės", – atsiduso verslininkas.

Mero puota nepagelbėjo

Pasak jo, viešbutį ir restoraną į kapus nuvarė krizė. Esą daug vilčių sieta su 2009 m., kai Vilnius buvo Europos kultūros sostinė. Tačiau lūkesčiai, švelniai tariant, nepasiteisino.

"Neapskaičiavome savo galimybių, pakito padėtis su bankais, nuvylė kultūros sostinė – viskas susidėjo į krūvą. 2009 m. labai "padėjo": dingo oro linijų bendrovė "flyLAL", nesulaukėme turistų", – bankroto priežastis vardijo verslininkas.

Pasak jo, mero V.Navicko gimtadienis ir kiti renginiai "Rivierai" buvo menka paguoda. "Nepagelbėjo. Bandėme laikytis, priėmėme užsakymus. Bet Naujųjų metų vakarą jau nebedirbome. Tačiau mus išgelbėti galėjo tik labai stambus užsakymas", – sakė R.P.Kiliulis.

"Vila Valakampiai" ir "Riviera" duris atvėrė 2008 m. pavasarį. Viešbutis ir restoranas rinkoje išsilaikė tik vienus metus ir devynis mėnesius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų