Pereiti į pagrindinį turinį

Vilijampolės tilto uždarymas atidedamas

2008-02-22 00:00

Vilijampolės tiltas kapitaliniam remontui bus uždarytas tik tada, kai bus pastatyti apylankai reikalingi šviesoforai.

Vilijampolės tiltas kapitaliniam remontui bus uždarytas tik tada, kai bus pastatyti apylankai reikalingi šviesoforai.

Kauno miesto tarybos kolegija vakar nutarė, kad tiltas bus uždarytas naktį iš kovo 8-osios į 9-ąją. Kovo 10 – 11 dienos bus laisvadieniai, per kuriuos vairuotojai galės priprasti prie naujų eismo sąlygų.

Prieš tai trijose sankryžose reikės pastatyti naujus šviesoforus, kurie padės sumažinti transporto spūstis ir padidins eismo saugumą.

„Kauno diena“ rašė, kad savivaldybės atstovai nepasirengė tilto uždarymui, todėl dabar nuspręsta jį uždaryti ne kovo 1 dieną, o vėliau, kai bus įrengti šviesoforai. Specialistų teigimu, neatidėjus tilto uždarymo, mieste nebūtų išvengta automobilių spūsčių

Transporto skyriaus vedėjo Pauliaus Kero teigimu, bendrovė „Eismo juosta“ Jonavos gatvės ir Islandijos plento bei Neries krantinės ir Varnių tilto sankryžose šviesoforus pažadėjo įrengti iki vasario 25 dienos. „Jonavos ir Nuokalnės gatvių sankryžoje šviesoforas turėtų būti pastatytas iki kovo 8 dienos. „Eismo juosta“ tikisi laiku gauti iš Lenkijos tris gembines atramas, tuomet galės baigti darbus“, – aiškino P.Keras.

Dar vienas šviesoforas Valstybinės kelių direkcijos lėšomis kovo mėnesį bus pastatytas Marvelės gatvės ir „Via Baltica“ sankryžoje.

Meras A.Kupčinskas piktinosi, kad nesutvarkomos duobės ant tilto, užuot tai padarius, įrengti ženklai, informuojantys apie jas.

Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys įrodinėjo, kad neverta remontuoti duobių, nes po kelių savaičių prasidės tilto remontas. Tačiau meras vis tiek paragino duobes išlyginti.

„Patvarkysime“, – nenoromis ištarė Z.Girčys. Bendrovė „Kauno tiltai“ planuoja, kad tilto remontas užtruks apie metus, nors anksčiau buvo kalbama apie dvigubai ilgesnį laiką.

„Kauno tiltų“ atstovė minėjo, kad tikslesnis darbų grafikas paaiškės nuėmus tilto viršutinę dalį. Jau yra parengti su tilto remontu susiję viešojo transporto maršrutų pakeitimai, su kuriais galima susipažinti Kauno miesto savivaldybės svetainėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų