Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus administracijos vadovo referentė - jauna bendrapartietė

2009-06-10 08:54
Naujokė: dvi savaites referente dirbanti partijos narė G.Ropaitė (kairėje) V.Milėnui (dešinėje) atrodo labiau dalykiška nei beveik dvi dešimtis metų šias pareigas ėjusi E.Bereikienė.
Naujokė: dvi savaites referente dirbanti partijos narė G.Ropaitė (kairėje) V.Milėnui (dešinėje) atrodo labiau dalykiška nei beveik dvi dešimtis metų šias pareigas ėjusi E.Bereikienė. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas jaučia silpnybę jaunoms moterims? Atleidęs kone dvi dešimtis išdirbusią direktoriaus referentę Elytę Bereikienę, į jos vietą priėmė ką tik universitetą baigusią Guodą Ropaitę.

"Ji dažėsi lūpas darbe!"

V.Milėnas dienraščiui tikino, kad ilgiau dirbti su ankstesniąja referente nebeturėjęs kantrybės. Esą moteris, dirbusi kone su visais Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriais, jam atėjus nebesugebėjo tinkamai susitvarkyti su savo pareigomis.

"Gal būtų nekorektiška sakyti, bet žmogus nesugeba dirbti. Pavyzdžiui, priimamajame sėdi žmonės, o ji dažosi lūpas ir nekreipia į nieką dėmesio. Ateina žmonės į pasitarimą pas mane, kuris turi prasidėti po dviejų minučių, ji antakius dažosi, nagus lakuojasi. Toks žmogus. Gal galima susitaikyti su tuo, kad ji į direktorių nekreipia dėmesio, bet tokioje įstaigoje kaip savivaldybė negali sėdėti direktoriaus referentė, kuri į nieką nekreipia dėmesio. Jums galiu pasakyti, kad esu ketvirtas iš administracijos direktorių, kuris norėjo ją pakeisti", – teisinosi V.Milėnas.

Taip pat administracijos direktorių buvusi referentė piktino tuo, kad nesugebėjo sekti jo darbotvarkės. E.Berekienė esą jam apie posėdžius pranešdavo tada, kai šie jau prieš 15 minučių būdavo prasidėję. Tiesa, lapą su numatytais posėdžiais V.Milėnas pats visada turi ant savo rašomojo stalo.

G.Paluckui Elytė įtiko

Ankstesnis administracijos direktorius Gintautas Paluckas E.Bereikienės darbu nesiskundė. Per beveik dvejus bendro darbo metus jam nė karto į galvą nešovė mintis atsisakyti kone daugiausia patirties savivaldybėje turinčios darbuotojos. G.Paluckas pabrėžė, kad referentė sutaupydavo nemažai jo brangaus laiko, organizuodama susitikimus, pati savo nuožiūra nukreipdama interesantų skambučius jų problemas kuruojantiems specialistams.

"Kiekvieno vadovo poreikiai, reikalavimai darbuotojams, ypač referentėms, skirtingi", – G.Paluckas padarė reikšmingą pauzę.

"Aš niekada neprašydavau Elytės atlikti darbų, kuriuos pats galėdavau padaryti. Pavyzdžiui, tiesiogiai susitarti dėl susitikimo su ministru. Aš ja pasitikėjau, bet pačiam skambinti buvo greičiau. Kai reikėdavo platesnio pobūdžio susitikimo, pavesdavau jį organizuoti Elytei. O dėl jos asmeninių savybių, kad lakuojasi nagus – visos moterys juos lakuojasi. Gal ir buvo vienas kitas atvejis, kai ji tai darė dirbdama, bet savo darbą gerai atlikdavo, todėl į tuos moteriškus trūkumus nekreipdavau dėmesio", – pasakojo G.Paluckas.

Partijos narė labiau dalykiška

Neiškentęs nė poros mėnesių su ankstesniąja darbuotoja V.Milėnas pasirūpino ją iškeldinti į Dokumentų valdymo skyrių. Birželio 2-ąją į darbą priėmė naują referentę, kaip ir jis, socialdemokratę G.Ropaitę.

Mergina tik praėjusį pirmadienį apsigynė bakalauro diplomą. Jos žinios apie savivaldybės administraciją kol kas gana menkos. Paprašyta pasakyti, kiek šiuo metu savivaldybėje veikia departamentų, G.Ropaitė prisipažino tikslaus skaičiaus nežinanti ir paminėjo tik du iš devynių padalinių – Teisės ir Finansų departamentus. Tačiau G.Ropaitė tikino ir neprivalanti tokių dalykų žinoti. Juk tam yra internetas, kur skelbiama visa informacija.

V.Milėno nuomone, ši mergina gana kompetentinga, rodo didelį susidomėjimą darbu, gana imli naujovėms. Esą jau pirmą dieną ji suprato, kaip veikia elektroninė dokumentų valdymo sistema, kaip rengiamos direktoriaus darbotvarkės, kaip reikia atsakyti į interesantų skambučius, kur juos nukreipti.

"Bandžiau čia vietoje rasti žmogų, bet vienos darbuotojos man atiduoti nenorėjo, o kitos (iš 900 savivaldybėje dirbančių žmonių – red. past.) Personalo departamentas nesurado. Bet kokio priimti nenorėjau. Šitą merginą priėmiau ne todėl, kad ji gražiausia, o todėl, kad ji pasižymi dalykinėmis savybėmis. Su partiškumu mano sprendimas nieko bendra neturi", – tikino V.Milėnas.

Kiek dar įdarbins socdemų?

"Vilniaus diena" paprašė merą pavaduojantį vicemerą Romą Adomavičių įvertinti partijos kolegos V.Milėno elgesį, kai šis vykstant visuotiniam taupymui staiga į darbą priima naują žmogų. Tačiau R.Adomavičiui kolegos ir artimo bičiulio elgesys pasirodė etiškas.

"Teigiamas vertinimas. Direktoriaus darbo rezultatai priklauso nuo jo komandos sudėties. Jeigu administracijos direktorius nusprendė, kad ta darbuotoja jam netinkama, jo netenkina jos dalykinės ar kitos savybės ir jis nori turėti kitą, studentę ar ne studentę – nesvarbu, aš jį visada palaikysiu. Čia gi sekretorė – nieko daugiau. Jeigu jos reikia administracijos direktoriui, jeigu ji savo pareigas atlieka tinkamai, kitaip ir vertinti negaliu", – sakė R.Adomavičius.

Jau po mėnesio planuojamas perversmas, per kurį žadama atleisti apie 200–300 esamų savivaldybės tarnautojų, bet socialdemokratai suranda darbo vietų partijos kolegoms.

"Mes neplanuojame priimti nei socdemų, nei kitų", – į klausimą, kiek dar socialdemokratų ateis dirbti į savivaldybę atsakė R.Adomavičius, bet netrukus pradėjo savo žodžių gintis.

"Dovanokite, būtų nelogiška reikalauti tokių pažadų iš manęs. Nei planuojame, nei neplanuojame, viskas vyks pačiu geriausiu būdu", – nukirto vicemeras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų