Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus barai ir restoranai daug vilčių dėl žiemos olimpiados aistruolių nepuoselėja

2014-02-07 04:00
Š. Mažeikos /BFL nuotr.

Daugumoje Vilniaus restoranų ir barų, turinčių televizorius, klientai galės mėgautis Sočio žiemos olimpinėmis žaidynėmis. Tačiau patys barai didelio aistruolių antplūdžio nesitiki – juk krepšinio Sočyje niekas nežais.

Kai kurios užeigos žaidynes planuoja rodyti tik tada, jei bus norinčių žiūrėti. Būtent tokios pozicijos laikosi restoranas "Balti drambliai".
"Turime televizorių. Jei kas nors norės, jį įjungsime", – juokavo vienas padavėjų. Jo kolegė patikslino, kad Žiemos olimpinės žaidynės kavinėje tikrai bus rodomos, bet tik tuo atveju, jei bus, kas jas žiūri. Jei besidominčių nebus, televizoriaus ekrane klientai matys ką nors kitą arba šis bus išjungtas.

Restorane "Būsi trečias" Žiemos olimpiada laikoma svarbiu įvykiu. "Mes visada rodome, jei ką nors svarbaus transliuoja", – sakė viena padavėjų. Ji tikino, kad žaidynes restorano svečiai tikrai galės žiūrėti bet kuriuo metu, neatsižvelgiant į tai, ar žiūrėti norės visi lankytojai, ar vos keli.

Matas Niparavičius, viešbučio "Šarūnas" direktoriaus pavaduotojas, vylėsi, kad viešbutyje veikiančiame sporto bare "Stars & Legends" norinčių žiūrėti bus daugiau negu keli. Jis pripažino, kad baras yra šiek tiek suvaržytas, nes rodyti galės tik tai, ką transliuos Lietuvos kanalai ir keli kiti, kuriuos baras gali rodyti savo lankytojams. Tačiau M.Niparavičius neslėpė manąs, kad žiemos olimpinės žaidynės Lietuvoje nėra tokios mėgstamos kaip vasaros olimpiada ar krepšinio čempionatai.

"Ne paslaptis, žiemos sportas Lietuvoje nėra labai populiarus. Galbūt ateis pažiūrėti dailiojo čiuožimo ir tuo viskas gali baigtis. Viskas priklausys nuo susidomėjimo. Jeigu bus daug žmonių ir matysim, kad kertasi koks nors mūsų renginys su tuo, stengsimės visada atiduoti pirmenybę sportui", – paklaustas apie kitus bare vykstančius renginius sakė M.Niparavičius.

Panašaus požiūrio laikosi ir baro "Juoda raudona" direktorius Marius Mateliūnas. Jis taip pat teigė, kad Lietuvoje žiemos olimpiada nėra labai populiari. Spėjo, kad tam įtakos turi lietuvių sportininkų trūkumas žaidynėse. Jo nuomone, jei būtų daugiau sportininkų, kurie turėtų potencialo pasiekti gerus rezultatus, besidominčių taip pat būtų daugiau.

Vis dėlto baras specialiai ruošiasi olimpiadai ir varžybas planuoja transliuoti raiškiąja televizija.

"Aišku, jeigu bus norinčių. Paprastai, kai yra olimpinės varžybos ar krepšinio čempionatas, tai visada būna didesnis susidomėjimas. Na, tikiuosi, kad ir dabar bus. Yra užsieniečių, kurie domisi. Ir nors iš Lietuvos nelabai daug potencialių laimėtojų varžybose, bet manau, kad žmonėms bus įdomu", – kalbėjo M.Mateliūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų