Pereiti į pagrindinį turinį

"Vilniaus dienos" gidas: kas naujo mieste?

2008-12-06 09:00

Šią savaitę "Vilniaus diena" aptiko dvi naujas įdomias vietas. Į vieną mieliau užsuka muzikos mėgėjai, į kitą – tie, kuri nori gyventi gražiau.

Dekoravimo salonas "Le Carte"

Didžioji g. 39 / Etmonų g. 1

Darbo laikas: I–V 11–20 val.; IV 10–18 val.; VII – nedirba.

Ramus užutėkis pavargusiems nuo dienos darbų. Malonios konsultantės neleis pasijusti nereikalingam: "Vaišinkitės sausainiais. Gal kavos? Ar karšto vyno?"

"Le Carte" direktorė Daina Mažuolytė užsidegusi pasakojo apie galimybes kurti apsilankius dekoravimo salone. Lentynos prikrautos įvairiausių medinių skrynelių, lentelių, arbatinukų, lėkštučių. Šalia – lentyna dažų, teptukų ir kitų dekoravimui reikalingų priemonių.

Kiekvienas, būdamas nors kiek kruopštus, gali susikurti ką nors naujo arba atrestauruoti senus širdžiai mielus daiktus.

"Jei klientas nori ir žino kaip, gali čia pat vietoje imtis kurti. Viskas, ką matote, galima nusipirkti ir pasidaryti puikių dovanėlių bet kokiai progai", – tikino "Le carte" direktorė.

Salono pavadinimas, išvertus iš italų kalbos, reiškia popierių. Direktorės teigimu, ji ilgai nesvarstė kaip pavadinti parduotuvę, pavadinimas tiesiog tiko rankdarbių temai.

"Viskas čia skirta tam, kad paprastomis priemonėmis galima būtų kurti jaukius namus," – pabrėžė D.Mažuolytė.

Moteris dalijosi patirtimi ir žarstė patarimus. Salone rengiami kursai norintiems išmokti "dekupažo" (daiktų "sendinimo" technologija – red. past.) subtilybių ar kitų dekoravimo paslapčių. Tris valandas trunkančio kurso kaina – 120 litų.

Diskžokėjų įrangos parduotuvė "DJ Gear"

Didžioji g. 11

Darbo laikas: I–V 10–18 val.; VI – susitarus iš anksto telefonu; VII – nedirba.

"DJ gear" parduotuvės direktorių Gediminą Sriubą visuomet galima rasti darbo vietoje. Jis pasiryžęs padėti išsirinkti geriausią įrangą ir pradedančiajam didžėjui, ir profesionalui. Viskas priklauso nuo prekės ženklo, kurio klientas domisi ir pinigų kiekio, kurį gali skirti.

Direktoriaus tikinimu, į parduotuvę vežamos tik patvarios ir išbandytos prekės, ir tik tokios, kurias pirktų pats. Be to, "DJ gear" neparduoda katės maiše. Visi norintys gali išmėginti jiems patikusius patefonus, kompaktinių plokštelių grotuvus ir vadinamuosius "mikšerius".

Nors parduotuvė nėra didelė, tačiau viskas, ko reikia didžėjams, telpa. Prekės orientuotos gana siauram pirkėjų ratui, todėl ir parduotuvės šūkis skamba lakoniškai ir konkrečiai: "DJ technika iš tikrų DJ rankų."

"Koncepciją kažkada sugalvojom sėdėdami su draugais. Kadangi esame didžėjai, norim, kad prekė būtų kokybiška ir sutiktas gatvėje žmogus nesiskųstų", – atvirai kalbėjo vyras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų