Vilniaus Kaziuko mugė šiemet vyks internete: ji truks visus metus

  • Teksto dydis:

Kaziuko mugė niekur nedingsta – šiemet ji keičia rūbą ir saugiai visus pasitiks internete. Kaip praneša Vilniaus savivaldybė, ir truks ji ne keletą dienų, o visus metus.

Amatininkai ir ne maisto gaminių kūrėjai, norintys atidaryti savo e-parduotuvę virtualioje mugėje, kviečiami registruotis el. paštu info@craftson.lt.

Lietuvos amatininkų ir kūrėjų virtuali mugė adresu www.craftson.lt. prasidės kovo 4-ąją ir vyks nuolat.

„Akivaizdu, kad kovą planuota Kaziuko mugė Vilniuje tikrai neįvyks. Sausį svarstėme galimybę perkelti renginį į balandį, tačiau matydami situaciją ir visų pirma galvodami apie žmonių saugumą, nusprendėme šiais metais Vilniaus senamiestyje mugės neorganizuoti“, – sako Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Pasak vicemerės, kad ir kokie būtų karantino ribojimų sušvelninimai balandžio–gegužės mėnesiais, galimybė saugiai suorganizuoti šimtus tūkstančių žmonių pritraukiančią šventę yra praktiškai neįmanoma.

Kaziuko mugės ištakos siekia XVII amžių ir manoma, kad šimtmečius gyvuojantis kasmetis renginys nevyko tik Antrojo pasaulinio karo metais. Šiais metais renginys nevyks dėl koronaviruso pandemijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Pažiūrėsim kaip pelnais džiaugsis ''lupikai''

Visai nori pribaigti

Visai nori pribaigti  portretas
Tai ne mugė o pasityčiojimas

Anonimas

Anonimas portretas
o kam kazkokia muge inete,jei pilna kitu svetainiu viskuo prekiaujanciu, tikros muges neatstos jokios mugiu svetaines
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių