Vilniaus pakraštyje Kalnėnuose ketinama statyti naują mokyklą

Vilniaus rytiniame pakraštyje, Kalnėnų mikrorajone, planuojama statyti naują mokyklą.

Sostinės taryba trečiadienį pritarė beveik 4,24 ha žemės sklypo pirkimui, kur ir planuojama progimnazija.

Pirminiais skaičiavimais, naujojoje progimnazijoje galėtų mokytis apie 800 pirmų–aštuntų klasių moksleivių.

Apie 11 tūkst. kvadratinių metrų ploto įstaigos statyba ir įrengimas kainuotų iki 26 mln. eurų.

Savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjos Vilmos Lajauskaitės teigimu, teritorija mokyklai Nemėžio kaime, Flamandų gatvėje, pasirinkta kaip geriausia iš trijų nagrinėtų alternatyvų, artimiausiu metu su savininku bus deramasi dėl sklypo pirkimo.

Naują mokyklą nuspręsta statyti įvertinus didelį ugdymo įstaigų vietų trūkumą Kalnėnų gyvenvietėje. Statistika rodo, kad kasmet čia ateis daugiau kaip 220 pirmokų, o šiai teritorijai priskirta Antano Vienuolio progimnazija gali priimti tik apie 96 būsimus pirmokus.

Pasak savivaldybės, pirkimo procedūros gali trukti apie du mėnesius. Suderėtą sklypo kainą dar turės patvirtinti miesto taryba. Įsigijus sklypą, bus galima skelbti architektūrinį konkursą progimnazijos projektui.

Savivaldybės teigimu, šiemet rugsėjį Vilniuje duris atvers pirmoji iš aštuonių mokyklų, kurias Vilnius suplanavo atidaryti iki 2025 metų, tai bus nauja Tolminkiemio gimnazija Pilaitėje.

Per artimiausius kelerius metus planuojama, kad naujos ugdymo įstaigos bus pastatytos kituose sparčiai besiplečiančiuose rajonuose: du darželiai-mokyklos – Perkūnkiemyje ir Tarandėje, planuojama įkurti ir tris progimnazijas – Antakalnyje, Bajoruose bei Pavilnyje, Signatarų kvartale.


Šiame straipsnyje: Kalnėnaimokyklastatybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių