Vilniaus rajone vicemerais perrinkti R. Komarovskis ir T. Demeško

Vilniaus rajono taryba trečiadienį vicemerais perrinko Robertą Komarovskį ir Teresą Demeško.

Abu vicemerai į tarybą išrinkti su Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ sąrašu.

Laikinai vadovauti administracijai paskirta praėjusią kadenciją jai vadovavusi Liucina Kotlovska.

Vilniaus rajono taryboje minėta Lietuvos lenkų ir rusų koalicija turi 19 mandatų kartu su meru iš 31.

Išrinkti ir kitų savivaldybių vadovai

Kėdainių rajono savivaldybės vicemeru trečiadienį išrinktas vadybininkas Paulius Aukštikalnis.

Meras Valentinas Tamulis BNS taip pat sakė, kad į administracijos vadovus bus siūlomas Arūnas Kacevičius.

Tiek A. Kacevičius, tiek P. Aukštikalnis yra išrinkti į tarybą su mero vadovaujamu visuomeniniu komitetu „Mūsų krašto sėkmei“.

V. Tamulio komitetas taryboje turi 11 atstovų, koaliciją jis sudarė su trimis „valstiečiais“ ir vienu socialdemokratu. Valdančiąją daugumą iš viso vienija 15 politikų iš 27.

Elektrėnų savivaldybės vicemeru trečiadienį išrinktas „valstietis“ Raimondas Ivaškevičius.

Jis mero pavaduotojo poste keičia praėjusią kadenciją vicemeru dirbusį socialdemokratą Arvydą Vyšniauską.

Daugiausia mandatų Elektrėnų savivaldybėje turi mero Kęstučio Vaitukaičio atstovaujamas Liberalų sąjūdis – devynis.

Kartu su jais daugumos koalicijoje dirbs, trys „valstiečiai“ ir du konservatoriai – iš viso joje bus 14 politikų iš 25 narių taryboje.

Kupiškio rajono savivaldybės vicemeru patvirtintas socialdemokratas Algirdas Notkus.

Savivaldybės vidaus administravimo skyriaus vedėja Ingrida Bernotavičienė BNS sakė, kad tarybos posėdyje trečiadienį taip pat patvirtintas administracijos direktorius konservatorius Marius Mališauskas, iki šiol ėjęs šias pareigas.

Jis taip pat yra išrinktas į Panevėžio miesto savivaldybės tarybą – politikas BNS patvirtino, kad žada dirbti abejose pareigose, kadangi tai leidžia įstatymai.

Valdančiąją koaliciją Kupiškio savivaldybėje sudarys 13 politikų iš 21: dešimt mero Dainiaus Bardausko atstovaujamų Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų bei trys socialdemokratai.

Pakruojo rajono savivaldybės vicemeru trečiadienį patvirtintas socialdemokratas Virginijus Kacilevičius.

13 atstovų turintys mero Sauliaus Margio socialdemokratai sudarė valdančiąją koaliciją su trimis liberalų sąjūdžio atstovais ir turės 16 politikų daugumą iš 25 tarybos narių, BNS patvirtino tarybos narys Edikas Drupas.

Anot jo, į administracijos vadoves sulaukus specialiųjų tarnybų pažymos bus siūloma taip pat socialdemokratė Ilona Gelažnikienė.

Pasvalio rajono taryba pirmajame posėdyje vicemeru išrinko socialdemokratą Stanislovą Kiudį.

Ilgamečio savivaldybės mero konservatoriaus Gintauto Gegužinsko pasiūlytą kandidatūrą slaptame balsavime palaikė 13 tarybos narių.

Tuo metu, buvęs mero pavaduotojas, konservatorius Povilas Balčiūnas paskirtas administracijos direktoriumi. Slaptame balsavime už jį balsavo 20 tarybos narių.

Daugiausia mandatų taryboje turi konservatoriai – 11 iš 25. Jie kartu su dviem socialdemokratais taryboje sudaro daugumą.

Jurbarko rajono savivaldybės taryba trečiadienį vicemeru išrinko konservatorių Daivarą Rybakovą, kuris kovą vykusiuose rinkimuose siekė mero posto.

Jis mero pavaduotojo poste pakeis Saulių Lapėną.

Tuo metu administracijos direktore laikinai paskirta Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Rūta Vančienė. Nuolatinis administracijos direktorius bus renkamas kitame posėdyje.

Iki šiol administracijai vadovavo socialdemokratė Vida Rekešienė, kuri šiemet išrinkta į tarybą.

Kaip BNS teigė nepartinis Jurbarko meras Skirmantas Mockevičius, kol kas taryboje dauguma susiformavusi iš konservatorių, socialdemokratų, „tvarkiečių“, „darbiečių“, „socialdarbiečių“ bei vieno iš dviejų komiteto „Jurbarko kraštui“ atstovų.

Iš viso šios politinės jėgos turi 14 mandatų iš 25.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
kaip matosi --ten susispiete rusai ir puslenkiai --;taciau ar jie sugeba kalbeti Lietuvos lietuviu kalba?? ar jie yra tie shvebelciuojantys tuteiushai?? Kaip jie bendraus su lietuviu"mazuma"???

Danas

Danas portretas
Tegu paaiškina kodėl Vilniaus rajono savivaldybės darbuotojai naudoja tarnybinius automobilius kaip nuosavus; iš darbo į darbą važiuoja ir naudojasi savaitgaliais ir švenčių dienomis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių