Vilniaus regiono gydymo įstaigose daugėja COVID-19 pacientų

  • Teksto dydis:

Vertinant hospitalizacijų dėl COVID-19 mastą visame Vilniaus regione, rugpjūčio 13 dienos duomenimis, iš viso jau užimta 78 proc. aktyvaus gydymo ir 58 proc. reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietų, sakoma Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų pranešime.

Vilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose užimta po 78 proc. aktyvaus gydymo, tiek pat – reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovų. Pagrindinėje atraminėje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje aktyvaus gydymo vietų užimta 88 proc., o reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 67 proc. COVID-19 pacientus priimančiose regiono ligoninėse Ukmergėje ir Alytuje aktyvaus gydymo vietos taip pat pildosi: Alytaus S. Kudirkos ligoninėje užimta 55 proc. lovų, Ukmergės ligoninėje – 90 proc.

Nuo rugpjūčio 14 dienos COVID-19 liga sergančius pacientus priims ir Elektrėnų ligoninė, kuri parengė dvidešimt aktyvaus gydymo lovų, o nuo rugpjūčio 16 dienos padidins jų skaičių iki 40, taip pat įsteigs penkias reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietas.

Kaip teigia Santaros klinikų generalinis direktorius prof. Feliksas Jankevičius, šiuo metu klinikos gydo 39 suaugusius COVID-19 liga sergančius pacientus, iš kurių septyni yra reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje, bei du vaikus. Ir nors situacija nėra dramatiška, tačiau hospitalizuojamų pacientų skaičius yra augantis. Daugiau nei 90 proc. hospitalizuojamų ligonių yra paveikti delta atmainos. Beveik visi stacionare gydomi pacientai yra nesiskiepiję.

Kaip pastebi prof. F. Jankevičius, jei lygintume šio laikotarpio situaciją su buvusia anų metų rudenį, matytume, kad šiandien padėtis valdoma lengviau, nes nėra tokio didžiulio pacientų antplūdžio, bent kol kas intensyvios terapijos ir reanimacijos paslaugų poreikis yra mažesnis. Per šį laikotarpį Santaros klinikos sukaupė nemažą COVID-19 ligos gydymo ir procesų organizavimo patirtį, o svarbiausias veiksnys yra tas, kad medikų bendruomenė yra pasiskiepijusi.

„Šiandien turime 95 proc. darbuotojų, turinčių susiformavusį imunitetą, jie neiškrenta iš rikiuotės ir neserga. Tai labai svarbu žinant, kad rudeniop galime turėti stipriai pablogėjusią epidemiologinę situaciją“, – sako prof. F. Jankevičius.

„Pagrindinis Santaros klinikų tikslas, rengiantis šiai naujajai bangai, – teikti paslaugas COVID-19 liga sergantiesiems, nemažinant planinių paslaugų. Tikimės, kad sugebėsime tai padaryti“, – pabrėžia Santaros klinikų generalinis direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ki

Ki portretas
Meluoja išsidžioja

F

F portretas
Tai tik eilinis gripas paverstas baidyklę

re

re portretas
taikyt ambulatorinį gydymą neeskiepams. Tegu stena namie.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių