Vilniaus savivaldybė medikams nupirko 20 tūkst. respiratorių

Lietuvoje plintant koronavirusui, Vilniaus savivaldybė medikams ir specialistams nupirko 20 tūkst. respiratorių, keturis plaučių ventiliavimo aparatus greitosios medikams, žadama įsigyti dar bent dešimt, teigia Vilniaus savivaldybės vadovai.

„Vilniaus miesto savivaldybė jau įsigijo 20 tūkst. respiratorių, čia pradžiai, netrukus apsaugos priemonių pirksime ir daugiau. Be to, perkame ir 4 plaučių ventiliavimo aparatus, dar 10 esame rezervavę, deramės su tiekėjais visame pasaulyje dėl didesnio kiekio“, – feisbuke pirmadienį paskelbė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Kaip BNS sakė savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis, pirmieji 10 tūkst. respiratorių savivaldybę pasieks jau šį penktadienį, likusieji – pirmadienį. Už juos savivaldybė sumokės iš viso 73 tūkst. eurų. Anot P. Poderskio, plaučių ventiliavimo įrangos tiekėjų ieškoma ir Kinijoje, padedant Lietuvos ambasadorei Kinijoje Inai Marčiulionytei, taip pat Švedijoje. Prioritetų sąraše yra ir dezinfekavimo priemonės.

Respiratoriai buvo pagrindinė priemonė, kurios mums trūko – tai išsprendėme kuriam laikui.

„Bendradarbiaujame visais šiais klausimais su verslu, džiaugiamės siunčiamais pasiūlymais, intensyviai užsiimame pirkimų organizavimu. Respiratoriai buvo pagrindinė priemonė, kurios mums trūko – tai išsprendėme kuriam laikui“, – teigė jis.

Respiratoriai bus skirti sostinės gydymo įstaigų medikams, taip pat „Susisiekimo paslaugų“ atstovams, nuo pirmadienio budintiems ir stebintiems keleivių srautus viešojo transporto stotelėse.

Anot P. Poderskio, netrukus planuojama įsigyti medicininių kaukių, filtrų, pilno veido respiratorių ir apsauginių akinių savivaldybės įmonei „Grinda“, kuri pirmadienį, gavusi reikiamą licenciją, pradėjo dezinfekuoti oro uostą ir kitas patalpas.

„Dirbame ir su tiekėjais Lietuvoje, stengiamės gauti geriausias kainas ir pasiūlymus“.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį patikino, kad su koronavirusu užsikrėtusiais pacientais dirbantiems medikams apsaugos priemonių netrūksta, tačiau išdalinti visiems gydytojams jų esą neplanuojama. Pasak jo, priemones priemonės dalijamos tik gydymo įstaigoms, dirbančioms su užsikrėtusiais pacientais, o kai kurių įstaigų įvardinti poreikiai „yra nerealistiniai“ ir negali būti patenkinti, nes tiek priemonių rinkoje neįmanoma gauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kad Santaros vadovas TV laidoj sake ,kad jiems visko pakanka jie aprupinti ,tik Klaipedos merui visko truksta ,nors ju ligonines vadovas TV SAKE ,KAD SIUO METU VISKO PAKANKA ,kuom tiketi spreskite patys .Blogam sokejui ir kiausai trukdo ,tai Klaipedos dudoriui pritaikiau.Nuotekos ir liks nuotekom

Liberalai vs Valstieciai

Liberalai vs Valstieciai portretas
Vilniaus savivaldye: “Neturime, bet nupirksime bent kokia kaina ir duosim kam reikia.” Vertyga: “Turime, bet neduosime ir neplanuojame.”

nuomone

nuomone portretas
reikia kreiptis i tuos vadinamus,, verslininkus'' kurie supirko visas kaukes is vaistiniu ir siuo metu uzsiima ,,verslu'' pardavinedami kaukes,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių