Vilniaus savivaldybė nebijo baudų: mokesčių mokėtojų pinigus leidžia vynui

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto valdžia, nepaisydama galiojančių įstatymų, už 12 tūkstančių eurų nusipirko 600 butelių baltojo ir raudono vyno. Vynas dovanojamas svečiams ir dalijamas savivaldybės darbuotojams.

„Buvo ir degustacijos, ir someljė patarimai tuo klausimu, tai yra puikus vynas prie valgių, prie kompanijos“, – LNK laidai KK2 vyno rūsio atsiradimo savivaldybėje aplinkybes atskleis Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Pagal alkoholio kontrolės įstatymą savivaldybė vyno nei pirkti, nei dovanoti negali. Už įstatymo pažeidimą Vilniaus savivaldybei gresia kelis tūkstančius eurų siekiančios baudos. Tačiau, pasak P. Poderskio, nebūtina visų įstatymų laikytis: „Nežinau, ar mes taip jau linkę kažkaip „šyrai čiesnai“ derintis prie tų įstatymų. Be abejo, labai svarbu, kad alkoholio vartojimo, kaip tokio, valstybės tarnyboje visą dieną, netgi ne visą dieną, apskritai nebūtų“.

P. Poderskis prisipažįsta, kad savivaldybės perkamą vyną geria ir pats, ir jo pavaduotojai, vyno gauna ir savivaldybės tarybos nariai. „Tikrai taip, tiek baltą, tiek raudoną ragavau, puikus vynas“.

600 vyno butelių atsargos Vilniaus savivaldybėje jau beveik baigėsi, todėl miesto valdžia žada naują vyno pirkimą. Šįkart bus perkamas ne prancūziškas, bet lietuviškas vynas. Taip Vilnius esą geriau reprezentuos Lietuvą.

Beje, prancūziško vyno butelį Vilniaus administracijos direktorius Povilas Poderskis siūlėsi padovanoti ir KK2. Žurnalistams atsisakius, jis nusprendė vyną pasiimti sau. „Šitą butelį užsidirbau, aš jį pasiimsiu ir šiandien prasidarysiu“.

Alkoholio upių tyrimas Vilniaus savivaldybėje – šį trečiadienio vakarą, 19.30 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
keliukui Nemencines plente 10-15 km dviraciu takui babkiu gaila nes visuomeninis poreikis,o sau makaluzams kiek tik nori tu babkiu...jai valdzioj savivaldybej lietuviai dirbtu but viskas kitaip...

Šią kadenciją

Šią kadenciją portretas
nebus nuobodu. Nebent teisėsauga ir VRK šį pasilinksminimą pagaliau nebrendylų nutrauktų...

turbut

turbut portretas
viskas eina i pabaiga sako suzeistas zveris spardosi kazkas panasaus ir cia nes si /brolija/ praranda netik saika bet ir prota apie sazine nekalbesim nes jos nebuvo kam idiekt ir cia ? ar egzorcistas pades?.........
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių