Vilniaus savivaldybė vėl atmetė Šeimų sąjūdžio prašymus dėl mitingų vasario 16-ąją

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį vėl atmetė Lietuvos šeimų sąjūdžio prašymus dėl mitingų Katedros ir Rotušės aikštėse vasario 16 dieną.

Kaip BNS informavo savivaldybė, leidimai nesuderinti, nes šiose vietose tuo metu vyks savivaldybės renginiai.

„Vasario 16 dieną, 12–15 val., planuojamų mitingų Katedros ir Rotušės aikštėse negalime suderinti, kadangi vietos įtrauktos į savivaldybės organizuojamus renginius“, – teigiama BNS pateiktame atsakyme.

Savivaldybė nurodo, kad Katedros aikštėje organizatorių prašomu metu vyks renginių paruošiamieji darbai, tradicinės jaunimo eitynės bei renginių transliacijos. Tuo metu Rotušės aikštėje vyks dvi eitynės, o netoliese esančioje erdvėje prie paminklo J. Basanavičiui numatoma interaktyvi diskusija, kurią taip pat organizuoja savivaldybė. 

Vietos įtrauktos į savivaldybės organizuojamus renginius.

Judėjimo atstovai prašė suderinti renginį 1–5 tūkst. dalyvių.

Remiantis Susirinkimo įstatymo nuostatomis, per valstybines šventes pirmumo teisė pasirinkti renginio vietą ir laiką suteikiama valstybės ar savivaldybių institucijoms.

Praėjusią savaitę sostinės savivaldybė, remdamasi tais pačiais argumentais, atmetė Šeimų sąjūdžio prašymą leisti masinį renginį prie paminklo Jonui Basanavičiui,  judėjimas sprendimą žadėjo skųsti teismui. Atmestas ir už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio prašymas leisti organizuoti mitingą įvairiose senamiesčio vietose.

Sausio 13 dieną Šeimų sąjūdžio organizuotame mitinge prie Seimo dalyvavę žmonės nušvilpė oficialiame minėjime kalbėjusias Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir premjerę Ingridą Šimonytę, švilpimas buvo girdėti sakant kalbą ir vienai iš „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ bendradarbių, Laisvės premijos laureatei.

Po šių įvykių pasigirdo nuogąstavimų, kad panašus scenarijus gali įvykti ir Vasario 16-ąją, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Vienas pagrindinių renginių šią dieną įprastai vyksta sostinės Pilies gatvėje, prie Signatarų namų, kur savo kalbą sako pirmasis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis.

Šeimų sąjūdis sausį buvo gavęs savivaldybės leidimą akcijai su tūkstančiu dalyvių. Organizatoriai tuomet tvirtino protestuojantys prieš galimybių pasą, tačiau jis nuo šeštadienio panaikintas.

Dabar jie teigia norintys protestuoti prieš Konstitucijos pažeidimus.

„Yra sutrypta Konstitucija, bet kurį Konstitucijos straipsnį dursi pirštu ir visi jie yra niekiniai – švietimas niekinis, medicina nesuteikiama, laisvės ribojamos, žmonės suskirstyti“, – BNS sakė Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovas Raimondas Grinevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baubas

Baubas portretas
Truputi auščiau yra rašinėlis apie "demokratijis vertybes"...apie kokią demokratiją kalba jeigu tenka prašyti leidimo mitingui???

gal ir organizuoja savivaldybė, bet

gal ir organizuoja savivaldybė, bet portretas
Nenustebkite, jei tie kuriuos „organizuoja savivaldybė“ atsisuks ir pasakys: „Šalin PIŠ fašistų valdžią!“

Kokiu reikia būti išgama, kad tai parašyti:

Kokiu reikia būti išgama, kad tai parašyti: portretas
„A.V Padugnės vėl nori susirinkti į avinų bandą. Pagarba Vilniaus savivaldybei. Tegu tie snargliniai pasilieka savo kaimuose ir eina savo karves melžti.“
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių