Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus savivaldybei liepta patikslinti maisto darželiams konkurso sąlygas

2014-04-17 12:00
BFL nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnyba nurodė Vilniaus miesto savivaldybei pakeisti maisto produktų tiekimo darželiams konkurso sąlygas.

Tarnyba savo išvadoje nurodo, kad savivaldybė turėjo išskaidyti konkursą į atskiras dalis, nes buvo perkami skirtingi maisto produktai. Pasak VPT, to nepadarius buvo sumažinta konkurencija, kadangi sumažėja galimų konkurso dalyvių.

Išvadoje nurodoma, kad savivaldybė sprendimą skelbti bendrą konkursą skirtingiems maisto produktams grindė didesnėmis apyvartomis dalyviams bei mažesnėmis logistikos sąnaudomis.

VPT nurodė administracijai pakeisti pirkimo dokumentų nuostatas, atsižvelgiant į nurodytus pažeidimus ir pastabas bei pataisyti vykdomo konkurso sąlygas.

„Galima tik apgailestauti, kad Vilniaus darželius lankantys mažamečiai vaikai jau keletą mėnesių maitinami neturint naujos sutarties su tiekėju, todėl galimai kenčia ir maisto kokybė. Raginame savivaldybės administraciją kuo greičiau peržiūrėti maisto tiekimo konkurso sąlygas ir atsižvelgti į ne kartą išsakytus vilniečių interesus dėl vaikų maitinimo“, - pranešime teigė konservatorių frakcijos Vilniaus taryboje narė Paulė Kuzmickienė.

Frakcijos nariai yra išreiškę nerimą, jog konkurso sąlygos galimai pritaikytos dabar ikimokyklinėms įstaigoms maistą tiekiančiai įmonei „Pontem“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų