Vilniaus šilumos tinklai pradėjo teikti patalpų dezinfekavimo paslaugą

Vilniaus šilumos tinklai (VŠT), didžiausia Lietuvoje centralizuotos šilumos tiekimo įmonė, pradėjo teikti patalpų dezinfekavimo paslaugą. Šią veiklą VŠT išplėtojo, kad apsaugotų savo darbuotojus, o siekdama išnaudoti investicijų potencialą, įgūdžiais ir ištekliais dalijasi su rinka.

„Pandemijos pradžioje rinkoje negalėjome nusipirkti mus tenkinančių patalpų dezinfekavimo paslaugų. Esame gamybinė bendrovė, dalis mūsų patalpų yra specifinės, dirbame su sudėtingais įrenginiais – tikrai ne kiekvieną valymo specialistą galime prie jų prileisti, reikia aukštesnės kompetencijos. Valymo bendrovės, kurių paslaugų kokybė mums tiko, buvo perkrautos darbu, o mes negalėjome rizikuoti ir nuolat laukti eilėje, todėl priėmėme sprendimą savo saugumu rūpintis patiems“, – sako VŠT generalinis direktorius Gerimantas Bakanas.

VŠT subūrė ir parengė specialistų komandą, kuri gavo licenciją dezinfekcijos veiklai – šiuo metu bendrovė turi 9 kvalifikuotus specialistus ir rengia komandą, kuri, esant poreikiui, galėtų greitai padidinti pajėgas. Dezinfekcijai naudojami kelių rūšių autorizuoti biocidai – vieną jų paruošia VŠT chemijos laboratorija. Dezinfekcija vykdoma naudojant kelių rūšių technologijas, tarp kurių ir itin veiksmingi bei efektyvūs rūko pagrindu veikiantys dezinfekciniai rūko generatoriai.

„Turime didelių įsipareigojimų Vilniaus miesto gyventojams. Šilumą ir karštą vandenį tiekiame daugiau nei 220 tūkst. klientų – namų ūkių bei įmonių. Darbuotojų saugumas yra prioritetas, norint užtikrinti sklandų paslaugų tiekimą. Tačiau atliktos investicijos turi didesnį potencialą, kurio tinkamai neišnaudotume, jeigu nesidalintumėm su rinka sukaupta patirtimi, darbuotojų kvalifikacija ir įranga. VŠT yra akcinė bendrovė, todėl natūralu, kad ieškome galimybių gerinti įmonės finansinius rezultatus ir dirbti pelningai“, – teigia G. Bakanas.

VŠT vadovas įsitikinęs, kad atslūgus pandemijai, patalpų dezinfekavimo poreikis išliks, nes taps nauja higienos bei rizikos valdymo norma. Todėl VŠT planuoja, kad patalpų dezinfekavimas bus ilgalaikė papildoma paslauga greta pagrindinės griežtai kontroliuojamos šilumos ir karšto vandens tiekimo veiklos.

Pirmąją reguliaraus patalpų dezinfekavimo sutartį VŠT pasirašė su Vilniaus miesto plėtros agentūra „Go Vilnius“, vyksta derybos su kitais potencialiais klientais.

„Galime dezinfekuoti įvairiausias patalpas, biurus, į rinką einame su konkurencinga kaina. Tačiau didžiausią konkurencinį pranašumą turime pramonės sektoriuje nes dezinfekavimo paslaugą atlieka itin aukštos kvalifikacijos specialistai su inžinerinėmis kompetencijomis“, – pažymi G. Bakanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių