Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus sporto festivalyje – veiklų ir renginių gausa

2015-10-03 18:45
DMN inf.

Šį savaitgalį  vykstančiame Vilniaus sporto festivalyje turi ką veikti visi – ir jau sportuojantys, ir dar negalintys apsispręsti, ir tėvai su mažomis atžalomis, ir ekstremalaus sporto gerbėjai. Sporto mugėje Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ apsilankęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius  išbandė keliolika įvairių sporto veiklų.

„Puikus renginys. Tikiuosi, kad festivalyje apsilankę atras sau skirtą ir tinkamiausią sporto šaką. Norime, kad vilniečiai būtų laimingi ir sveiki,  o tam reikia sportuoti.  Siekiame, kad bėgimo ir dviračių takai Vilniuje būtų patogūs, kad kuo daugiau vaikų pradėtų lankyti būrelius. Žinoma, pasirūpinti infrastruktūra galima, tačiau galiausiai sportuoti vis tiek teks patiems“, – sakė meras R. Šimašius.

Miesto vadovui festivalyje teko išmėginti ir tokių sporto veiklų, su kuriomis teko  susipažinti pirmą kartą: žolės riedulį, jojimą, lauko tenisą, futbolą, dažasvydį, stendinį šaudymą, beisbolą, krepšinį, diskgolfą (nauja sporto šaka, populiari Suomijoje, Estijoje), sveiką ir smagią Trikke transporto priemonę. Meras sėkmingai atliko  dopingo kontrolės testą, teisingai atsakęs į visus klausimus, ir pasitikrino rankų reakcijos greitį, atlikdamas Tempingo testą.

Ir tai tik nedidelė dalis veiklų, kurias šį savaitgalį galima išbandyti Vilniaus sporto mugėje Litexpo.

„Jei į kai kurias sporto šakas anksčiau žiūrėdavau skeptiškai, išbandžius pasirodė labai įdomios.  Jei dar nesuradote savo sporto šakos, jei Jūsų vaikai dar ieško būrelių – šiandien ir rytoj ši mugė yra geriausia vieta ir laikas tai atrasti“,  – į sporto festivalį  vilniečius kviečia meras.

Didžiausioje šalyje Sporto mugėje sporto organizacijos, centrai, mokyklos, klubai, pristato savo užsiėmimus, paslaugas, kainodarą, specialius pasiūlymus, kviečia  į nemokamas pažintines pamokas, rengia parodomąsias varžybas. Čia vyksta ir sporto prekių ir įrangos paroda,  sveikatingumo pranešimus pristato „Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras“, vyksta K-1 kovų mėgėjų pasaulio čempionatas, į kurį susirinko daugiau kaip 200 dalyvių. Treniruotes festivalyje veda ne tik Lietuvos, bet Latvijos, Estijos, Suomijos specialistai. Sunkumus kilnoti mėgstantys vyrai gali pasivaržyti tarpusavyje, vyksta „Savickas Classic“ turnyras. Susirinkusieji stebi gatvės šokių, riedlentininkų ir BMX dviratininkų pasirodymus.

Vaikams, jaunimui iki 16 metų, senjorams, žmonėms su negalia renginys nemokamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų