Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus vadovų užgaida – 15 tūkst. vietų stadionas Naujininkuose

2010-12-08 07:39
Blaškosi: nacionalinis stadionas Vilniaus valdžiai nebeįdomus. Dabar jos planuose – naujas projektas Naujininkuose.
Blaškosi: nacionalinis stadionas Vilniaus valdžiai nebeįdomus. Dabar jos planuose – naujas projektas Naujininkuose. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sukurpėme viena projektą, metėme, tada griebiamės naujo. Taip sostinėje statomi stadionai. Naujausia Vilniaus vadovų užgaida – 15 tūkst. vietų stadionas Naujininkų rajone.

Įkvėptas lenkų

Praėjusią savaitę savivaldybės delegacija, vadovaujama mero pavaduotojo Gintauto Babravičiaus, lankėsi Gdynėje, kur apžiūrėjo baigiamą statyti 15 139 vietų stadioną. Lenkų pavyzdys taip įkvėpė vicemerą, kad grįžęs į Vilnių jis pareiškė, jog tokį patį stadioną Lietuvos sostinė gali pasistatyti iki 2013 m., kai Lietuvoje vyks Europos jaunimo iki 19 metų futbolo čempionato finalinis turnyras.

"Į Vilnių – Lietuvos sostinę – turi sugrįžti nacionalinė futbolo rinktinė, kuri dabar savo varžybas organizuoja svetur. Lenkijos pavyzdys įkvėpė, kad iki 2013 m. galime turėti ekonomišką, komfortišką, atitinkantį 4-ąją UEFA kategoriją futbolo stadioną Vilniuje", – teigė G.Babravičius.

Tačiau suskaičiuoti, kiek jau kartų miesto vadovai tryško optimizmu ir skelbė, kad Vilnius greitai turės modernų stadioną, tuoj nebeužteks rankų pirštų.

Šeškinės kraštovaizdį bjauroja niekaip nepastatomo nacionalinio stadiono griaučiai, Naujosios Vilnios stadionas su treniruočių baze net nepradėtas projektuoti, o Vingio parko stadionas teprimena plyną lauką su sukaltais vartais. Tokia pati situacija ir kituose miesto stadionuose, nors miesto valdžia ir Lietuvos futbolo federacija jau ne vienus metus dosniai žarsto pažadus.

Tačiau G.Babravičius aiškina, kad pagal lenkų pavyzdį statomas stadionas būtų visai kitoks nei šie žlugę ar buksuojantys projektai.

Tikslas – 15 tūkst. vietų

"Paviršutiniškai žiūrint, tikrai gali susidaryti įspūdis, kad vos pradėję kokį projektą, tuoj pat griebiamės naujo. Tačiau pabrėžiu: toks įspūdis paviršutiniškas", – dienraščiui dievagojosi iš Lenkijos grįžęs G.Babravičius.

Pasak jo, atsakomybė dėl žlugusių nacionalinio stadiono statybų tenka ne savivaldybei, o Vyriausybei, nes ši neranda lėšų darbams užbaigti. Naujosios Vilnios projektas, vicemero teigimu, vis tiek neatitiktų UEFA reikalavimų, todėl jame galėtų vykti tik treniruotės ir mėgėjų lygio varžybos.

"Mes kalbame apie stadioną, kuriame galėtų vykti bet kokio rango varžybos, išskyrus UEFA taurių finalus. Jame tilptų apie 15 tūkst. žiūrovų. Būtent tokio stadiono sostinei ir reikia, kad Vilniaus futbolo mėgėjai galėtų džiaugtis aukšto lygio varžybomis", – kalbėjo G.Babravičius.

Pasak jo, reikia tik džiaugtis, kad kuriamas naujo stadiono projektas, nes stadionų ir kitokių sporto kompleksų "Vilniui reikia tiek ir tiek".

Plačiau apie stadionų ligą - trečiadienio „Vilniaus dienoje“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų