Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus valdžia dirbs toliau

2009-04-04 09:00

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) vakar atmetė buvusio mero Juozo Imbraso ir buvusio vicemero Arturo Liudkovskio skundus, kuriais šie prašė laikinai sustabdyti sostinės valdžios įgaliojimus.

Ši teismo nutartis galutinė ir neskundžiama.

Tokį prašymą buvo atmetęs ir Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), vasarį priėmęs nagrinėti Tvarkos ir teisingumo partijos atstovo J.Imbraso ir Lenkų rinkimų akcijos atstovo A.Liudkovskio skundą dėl savivaldybės tarybos sprendimo, kuriuo jie buvo atleisti iš mero bei mero pavaduotojo pareigų.

J.Imbrasas ir A.Liudkovskis LVAT prašė laikinai sustabdyti ginčijamų sostinės tarybos sprendimų galiojimą, iki įsiteisės VAAT sprendimas, pranešė LVAT.

LVAT konstatavo, kad "pareiškėjų argumentai pateiktame skunde iš esmės paremti prielaidomis, nurodant tik žalos atsiradimo galimybę be tinkamo minėtos priemonės taikymo tikslingumo bei proporcingumo pagrindimo".

Buvę meras ir vicemeras tikina, jog grupės tarybos narių vasario 11 d. sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais ir panaikinti.

Vasario 11 d. dalyvaujant 31 tarybos nariui iš 51 pakeista sostinės valdžia. Meru buvo išrinktas konservatorius Vilius Navickas, vicemerų postus gavo socialdemokratas Romas Adomavičius, Liberalų ir centro sąjungos narys Gintautas Babravičus, Liberalų sąjūdžiui priklausantis Stanislovas Šriūbėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų