Pereiti į pagrindinį turinį

"Vilniaus vartai" vos neatšalo

2009-02-25 09:00
"Vilniaus vartai" vos neatšalo
"Vilniaus vartai" vos neatšalo / Redakcijos archyvo nuotr. Versija: "Ranga IV investicijos" tikina, kad už šildymą prasiskolino dėl kitų "Vilniaus vartų" savininkų kaltės.

Prestižinio "Vilniaus vartų" komplekso gyventojai ir jame patalpas nuomojantys verslininkai vakar trumpam tapo įkaitais. "Vilniaus energija" už skolas grasino daliai patalpų nutraukti šilumos ir karšto vandens tiekimą.

Anot "Vilniaus energijos" komercijos direktoriaus Rimanto Germano, kompleksą valdanti bendrovė "Ranga IV investicijos", priklausanti verslininko Laimučio Pinkevičiaus kontroliuojamai ir finansinių sunkumų kamuojamai "Rangos IV" grupei, už šilumą nemokėjo maždaug nuo praėjusių metų spalio.

R.Germano teigimu, bendrovė ne sykį įspėta dėl maždaug 225 tūkst. litų skolos, tačiau šios priemonės nedavė vaisių. Vakar nutarta nuo 14 val. nutraukti šilumos ir karšto vandens tiekimą daliai "Vilniaus vartuose" įrengtų parduotuvių, restoranų ir butų.

"Vilniaus energijos" komercijos direktorius teigė, esą įmonės sprendimas galutinis, ir šiluma tikrai bus atjungta. Tačiau visuomenės ir žiniasklaidos dėmesys verslininkų konfliktą pasuko kompromiso link.

Apie pietus "Ranga IV investicijos" rado pinigų padengti nemažai daliai skolos už šildymą, kiek tiksliai – neskelbiama. Gavusi pinigus "Vilniaus energija" atsiėmė ultimatumą.

Tačiau kone ketvirtį milijono litų siekianti skola, anot prasiskolinusios įmonės, nemaža dalimi yra ne jos, o kitų "Vilniaus vartuose" įsikūrusių įstaigų "nuopelnas".

"Noriu pabrėžti, kad ši skola susidarė dėl dalies kitų "Vilniaus vartų" savininkų skolos. Jie piktybiškai nemoka už šildymo ir karšto vandens tiekimo paslaugas. Mūsų bendrovė vienintelė turi sutartį su "Vilniaus energija", bet tiek gyventojai, tiek biurų patalpų savininkai arba visai nemoka, arba tik iš dalies moka už suteiktas paslaugas. Buvome priversti dengti kitų savininkų skolas, nusprendėme nuo šiol to nebedaryti", – "Vilniaus dienai" sakė "Ranga IV investicijos" rinkodaros direktorė Dita Purlienė.

Kas tie piktybiniai skolininkai, D.Purlienė nepanoro atskleisti. Ji įvardijo tik vienus tariamus kenkėjus – esą už šildymą piktybiškai nemoka advokatas Marius Grajauskas su šeima. Beje, jis dar nuo 2007 m. konfliktuoja su "Vilniaus vartų" valdytojais, gindamas savo ir keleto kitų žmonių bei įmonių interesus ginče dėl neva neteisėtų patalpų pirkimo–pardavimo sutarčių sąlygų.

"Artimiausiu metu planuojame inicijuoti visų "Vilniaus vartų" patalpų savininkų susitikimą, per jį visi turės išsirinkti naują administratorių ir prisiimti asmeninę atsakomybę už teikiamas paslaugas. O tas skolas, kurias jau padengėme, išsiieškosime per teismus", – sakė "Ranga IV investicijos" rinkodaros vadovė. Anot jos, kol kas neketinama iš "Vilniaus vartų" iškeldinti piktybiškai neva nemokančių už paslaugas gyventojų ir įmonių – esą tikimasi rasti kompromisą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų