Vilniečiams spalį šildymas kainuos 20 proc. mažiau nei prieš metus

Vilniečiams spalio mėnesį centralizuotas šildymas bus 20 proc. pigesnis nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, kai už kilovatvalandę (kWh) teko mokėti 4,27 cento, o šiemet – 3,40 cento, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Šildymo sezonas Vilniuje pradedamas nuo ketvirtadienio, spalio 15 dienos. 

Šių metų šildymo sezoną Vilniuje pradėti tokia kaina, anot Vilniaus šilumos tinklų generalinio direktoriaus Gerimanto Bakano, leidžia kuro kainos mažėjimas.

„Spalį kintamoji kainos dedamoji yra 2,13 cento už kWh ir sudaro daugiau nei du trečdalius visos šildymo kainos. Matome, kad dabar vidutinė kintamoji kainos dalis 43 procentais mažesnė nei buvo prieš 10 metų, o palyginti su prieš penkerius metus buvusia kintama dedamąją, ji mažesnė 39 procentais“, – pranešime cituojamas G. Bakanas.

„Tokiai kainų dinamikai didžiausios įtakos turėjo ne tik kuro kainų mažėjimas, bet ir efektyvesnė įmonės veikla, įmonės įrenginių modernizavimas, šilumos tinklų atnaujinimas ir didesnis šilumos gamybos kiekis biokuru kūrenamų įrenginių“, – aiškina didžiausio Lietuvoje centralizuoto šilumos tiekėjo direktorius.

Naujasis šildymo sezonas pradedamas atsižvelgiant į faktinę lauko oro temperatūrą – kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra būna žemesnė už +10°C. Pagal suderintą su Vilniaus miesto savivaldybe šilumos tiekimo eiliškumą, pirmiausia pradedamos šildyti sostinės gydymo įstaigos, vaikų darželiai ir mokyklos, tuomet gyvenamieji namai, komerciniai administraciniai pastatai, vėliausiai – pramonės įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
eilinis melas

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Kiek pamenu - praeitais metais žiemos nebuvo. O už šildymą kalė "iš peties". Tai darau prielaidą, kad Vilniečiai vienijasi, stato reikiamus prietaisus temperatūrai matuoti - ir galų gale įrodys, kad kainos už pašildymą yra tikra fikcija kontorų išlaidoms ir algoms padengti. O kur dar vadovų algos po 9-12000 Eur. /mėn.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių