Vilniečių paplūdimiuose lauks nemokami saugaus elgesio renginiai

  • Teksto dydis:

Mėgaujatės vandens pramogomis, bet ar tikrai mokate plaukti? Ar žinote, ką daryti vandenyje sutraukus mėšlungiui ar stipriai įsipainiojus į žoles? Kaip nuplaukti kuo didesnį atstumą ir ilgiau išsilaikyti vandens paviršiuje atsidūrus toli nuo kranto? Galiausiai kaip teisingai atlikti dirbtinį kvėpavimą ir gelbėti ne tik savo, bet ir aplinkinių gyvybes?

Išdrįskite sužinoti ir pradėkite pramogauti saugiai!

Prasidėjus maudymosi sezonui, plaukimo treneriai, visuomenės sveikatos specialistai ir ugniagesiai gelbėtojai vienijasi „Plaukti neskęsti“ projekte tam, kad primintų apie saugų elgesį prie vandens telkinių ir pagalbą kitiems nelaimės atveju.

Kelis renginius subursiantis projektas iki didžiosios vasaros šventės – Joninių – pakvies vilniečius dalyvauti interaktyviose veiklose ir ne tik gauti svarbių patarimų, bet ir nuotaikingai praleisti laiką.: birželio 21 d. (pirmadienį), 15 val., Balsio ežero paplūdimyje; birželio 22 d. (antradienį), 15 val., Žirmūnų paplūdimyje.

Renginių metu Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos gelbėtojai pademonstruos gelbėjimo vandenyje operaciją, pasidalins žiniomis apie saugų elgesį prie vandens telkinių, įvardins tykančius pavojus ir kaip su jais susidūrus padėti sau ir aplinkiniams.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ specialistai parodys, kaip suteikti pirmąją pagalbą bei praves sveikos gyvensenos užsiėmimus.

Šeimų lauks Lietuvos vaikų ir jaunimo centro plaukimo trenerės. Jos papasakos, kaip reikėtų elgtis patekus į ekstremalias situacijas vandenyje. Be to, aptars tėvų atsakomybes ir kvies nelaukti – bristi į vandenį ir mokyti savo mažuosius smalsučius plaukti!

Renginiuose gerą nuotaiką palaikys vedėjas Robertas Lenartavičius. Susiklosčius nepalankioms oro sąlygoms, nurodytos datos gali keistis. Renginiai bus fotografuojami.

Projektą inicijuoja Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, siekdamas atkreipti dėmesį į šalyje padidėjusį skęstamumą, paskatinti poilsiautojus būti atsakingiems ir saugiai elgtis prie vandens telkinių. Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kaip su lukiskiu /pliazu/ ? gal sikasius baseina iskase ir varliu prileid o kad butu linksmiau vaikuciams tik ? kas ta smeliuka valo negi lgbt pridurkai ?;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių