Pereiti į pagrindinį turinį

Vilnių šturmuos turistai iš Rusijos

2012-12-28 13:10
Vilnių  šturmuos  turistai  iš  Rusijos
Vilnių šturmuos turistai iš Rusijos / Gedimino Bartuškos nuotr.

Artėjant Naujiesiems metams Vilniuje ir vėl laukiama rusų turistų antplūdžio. Didžiajai kaimynei iš rytų ant kulnų mina ir artimiausi mūsų kaimynai – baltarusiai.

Vilniaus turizmo informacijos centras dar tik ruošiasi didžiajam žiemos turistų antplūdžiui. Nors didžiosios šventės jau prasidėjo, jos dar nespėjo atginti į Lietuvos sostinę tūkstančių linksmintis ir išlaidauti pasirengusių užsieniečių.

Turistų, ypač iš Rusijos ir Baltarusijos, laukiama nuo Kalėdų pabaigos iki pat rusų Kalėdų, kurios būna sausio 7 d. Svečių iš valstybių kaimynių skaičius padidėja ir dėl Rusijoje prasidedančių didžiųjų žiemos atostogų, kurios šiemet bus nuo gruodžio 30 d.

„Per Kalėdas turistų skaičius nebūna didelis, nes katalikai dažniausiai švenčia namie su šeimomis. Tačiau pasibaigus katalikų Kalėdoms lankytojų gerokai padaugėja ir tas skaičius laikosi iki Trijų karalių šventės – sausio 6 d.“, – teigė Vilniaus turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotoja Jurgita Stasaitytė.

Praėjusiu šventiniu laikotarpiu Vilniaus turizmo informacijos centruose apsilankė keli tūkstančiai lankytojų – daugiausia iš Rusijos ir Baltarusijos. „Nuo 2011 m. gruodžio 24 d. iki 2012 m. sausio 8 d. Vilniaus turizmo informacijos centruose apsilankė 3632 turistai iš Rusijos ir 255 iš Baltarusijos“, – teigė J.Stasaitytė.

Turizmo informacijos centro darbuotoja vylėsi, kad šiemet lankytojų iš šalių kaimynių skaičius šventiniu periodu bus dar aukštesnis.

„Kol kas neturime šių metų šventinio periodo statistikos, nes šventės dar nesibaigė, tačiau tikimės, kad lankytojų bus dar daugiau. Apie tai sprendžiama iš bendros metų statistikos. Būtent ji liudija, kad kaimynai vis aktyviau renkasi poilsį mūsų valstybėje“, – teigė pašnekovė.


Statistika

Per pirmą 2012 m. pusmetį Vilniaus turizmo informacijos centruose apsilankė 45 267 lankytojai. Palyginti su praėjusių metų pirmu pusmečiu, lankytojų skaičius padidėjo 16,9 proc. Daugiausia svečių sulaukta iš Rusijos (8130), Lenkijos (4498) ir Vokietijos (3845). Gerokai padaugėjo turistų iš kaimynės Baltarusijos (2359).

Statistikos departamento duomenimis, per pirmą 2012 m. pusmetį Vilniaus viešbučiuose ir svečių namuose apsistojo 318 454 svečiai, t. y. 11 proc. daugiau nei tą patį 2011 m. laikotarpį. Iš jų 57 781 buvo lietuviai, 260 673 svečiai – iš užsienio. 81,9 proc. visų į Vilniaus viešbučius ir svečių namus atvykusių svečių buvo užsieniečiai, iš jų didžiausią dalį sudarė rusai – 14,8 proc. Antroje vietoje buvo lenkai – 12,5 proc. Trečioje vietoje – svečiai iš Baltarusijos (11,7 proc.), ketvirtoje – vokiečiai (9,9 proc.), penktoje – svečiai iš Latvijos (5,4 proc.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų