Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje atnaujintas Europos aikštės fontanas

2014-07-02 16:00
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Vilniuje pabaigti mėnesį trukę Europos aikštės fontano tvarkymo darbai – sutvarkytas ne tik fontano dugnas, bet ir įrengtas modernesnis trijų lygių vandens srovės purkštukas.

Europos aikštėje fontanas buvo įrengtas prieš dešimt metų, 2004 metais, ir nė karto nebuvo remontuojamas. Kapitalinio remonto prireikė susidėvėjus dugno hidroizoliacijai – fontanas tapo pralaidus, ir vanduo pradėjo tekėti į po Europos aikšte įrengtą požeminį garažą.

Atnaujinus fontaną, įrengti ir šviestuvai, pakeista dugno danga – įmontuotos naujos plytelės. Taip pat atnaujinta įranga požeminėje fontano vidaus patalpoje. Vien šios patalpos plotis siekia apie 8 kv. m, aukštis 5 kv. m. Čia įrengti vandens filtrai, automatika, kuri užtikrina vandens cirkuliaciją, joje įmontuotos visos fontano apšvietimo sistemos veiklą.

Fontano atnaujinimo išlaidas bus dengiamos kartu su šalia Europos aikštės įsikūrusiais verslininkais.

Tai jau antras sostinės fontanas atnaujintas šiais metais. Prieš pora mėnesių po dvejų metų pertraukos pradėjo veikti fontanas ir Vašingtono skvere. Šiame fontane buvo pakeista surūdijusi purškimo įranga – įstatyti nauji purkštukai, sutvarkyta hidroizoliacija, atnaujinta vandens paruošimo įranga. Šio fontano atnaujinimo darbai siekė apie 30 tūkst. Lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų