Vilniuje bus pagerbtas Lietuvos žydų genocido aukų atminimas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pirmadienį minima šalies žydų genocido atminimo diena.

Vilniuje nužudytųjų atminimas bus pagerbtas Panerių memoriale, Kaune – IX forto muziejuje, kur vyks nemokamas ekspozicijų apie Holokaustą lankymas ir atminimo eitynės iki masinių žudynių lauko.

Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti savo ruožtu kviečia visą Lietuvos švietimo bendruomenę prisiminti vietose gyvenusius ir nužudytus žydus ir juos pagerbti organizuojant Atminties kelią – eitynes į Holokausto aukų ar vietos žydų bendruomenės gyvenimą iki Antrojo pasaulinio karo primenančias vietas.

Lietuvos žydų genocido atminimo diena minima kiekvienų metų rugsėjo 23 dieną. Tą dieną 1943 metais likviduotas Vilniaus žydų getas.

Antrojo pasaulinio karo metais Lietuvoje iš viso nužudyta apie 195 tūkst. žydų. Iki karo Lietuvoje gyveno apie 208 tūkst. žydų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Muzike o ant tavo nahu..... galima joti.tai ir vyk i gaza ir kiti ten pozeme yra jums vietos ir vilties amziams likti amzinai. lietuviai nach.....Istremsim is viso pasaulio litovcus amen.

kur lietuviu pagerbimas -istremimas,KURSARASAI KGB,NKVD,KUR

kur lietuviu pagerbimas -istremimas,KURSARASAI KGB,NKVD,KUR  portretas
Rusijoje dirba tokie karo palaikantis salavjovas,kedmis,lietuvoje tokie pat dirba kuklianske,vinakuras,bumblauskas,sitie kirsina zmones,meluoja,isgalvoja faktus,dirba pries lietuva,ju tikslas sunaikinti lietuvybe sukurti izraeli,lietuvoje,daugelis uzmerkia akis ir leidzia zydams bujavoti,kur ziuri saugumas,policija,kodel lietuviai tyli siknas sutrauke,jug akivaizdziai matos ko siekia sitie brudai ,negi nebera nei vieno padoraus,mastancio zmogaus lietuvoje,sitie kas dien plauna smegenis zmonems isgalvotais skaiciais ,ju tikslas sunaikinti lietuvos zmones,kaip ir ukrainoje,cia viska daro kuklianske ir jos pasekejai,kada bus gana mulkinti zmones,kur musu tikrieji kovotojai pries kirsinima zmoniu,kodel kuklianske dalyvauja visose korupsijoje,kodel sita persona niekas netikrinadel jos darbu KGB,, KADA ATSIBUS ZMONIJA DEL SITU VEIKEJU DARBU PRIES VALSTYBE,

Sąžinę parduosim , o kas toliau

Sąžinę parduosim , o kas toliau portretas
Lietuvių kuriuos žydai nužudė ir ištrėmė pagerbti nebereikia , keistas požiuris į savo tauta , greitai užmiršot žydų pavardes kurie žudė Lietuvius .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių