Vilniuje siekė skaitymo rekordo

  • Teksto dydis:

Minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Vilniaus geležinkelio stoties prieigose antradienį buvo siekiama daugiausia skaitančių žmonių vienoje vietoje rekordo.

Renginio organizatoriai tvirtina, kad šia iniciatyva tikimasi parodyti Lietuvai ir pasauliui, kad Vilnius yra skaitantis ir knygas mylintis miestas, o atsinaujinantis Stoties rajonas – bendruomeniškas ir atviras kultūrai.

Masinis skaitymas vyko automobilių stovėjimo aikštelėje greta sostinės geležinkelio stoties, čia jau pirmadienį buvo ruošiamos sėdimos vietos dalyviams.

„Optimistinis variantas – iki tūkstančio, bet tikimės mažiausiai kelių šimtų. Tikimės didžiosios masės iš mokyklos“, – BNS sakė projekto „Vilnius skaito“ koordinatorė Jurga Mandrijauskaitė.


Po renginio laukė susitikimai su rašytojais, rašančiais apie Vilnių – Dariumi Pocevičiumi, Sonata Šulce, Mariumi Marcinkevičiumi, savo kūrybą skaitė jaunoji poetų ir rašytojų karta – Lina Buividavičiūtė, Greta Ambrazaitė, Marijus Povilas Martynenko, Mantas Balakauskas, Jurga Tumasonytė.

Renginyje veikė kūrybinės dirbtuvės vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O didžiausio š. rekordo nebandysit pasiekt?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių