Vilniuje bus statoma mokykla ir du darželiai

Vilniuje bus statoma mokykla Bajoruose bei vaikų darželiai Pašilaičiuose ir Perkūnkiemyje.

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė apie paskelbtus architektūrinius konkursus mokyklos ir dviejų darželių projektavimui.

Pasak pranešimo, Bajoruose šiuo metu mokyklos nėra, tiek pradinukai, tiek vyresnių klasių mokiniai važiuoja į artimiausias mokyklas Fabijoniškėse ar Pašilaičiuose, tad šiame rajone bus statoma progimnazija. Ją galės lankyti apie 1000 moksleivių.

„Vilnius auga sparčiai, tad per artimiausius penkerius metus statome arba rengiamės pastatyti aštuonias mokyklas ir ne vieną vaikų darželį. Mums svarbu, kad naujos ugdymo įstaigos būtų aukščiausios architektūros kokybės ir atsirastų ten, kur jų labiausiai reikia – greta šeimų gyvenamosios vietos, kad išlaisvintume tėvus nuo nebūtinų kelionių, o mieste sumažintume eismo spūsčių“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Mokyklos projektas bus atrinktas atvirame architektūrinės idėjos konkurse, kuriame bus vertinama pasiūlyta kaina ir projektuotojų kūrybiškumas. Mokyklos projektavimui ir statybai skiriama apie 20 mln. eurų.

Pasak savivaldybės, stinga ne tik mokyklų skirtingose miesto vietose, bet ir vietų darželinukams. Vaikų darželius planuojama statyti šiaurinėje miesto dalyje, kur dėl tankėjančio gyvenamumo yra susidariusi darželių trūkumo problema.

Vilniaus vystymo kompanija paskelbė architektūrinius atviro projekto konkursus dviem darželiams – 280 vietų lopšeliui darželiui Žemynos gatvėje Pašilaičiuose ir 410 vietų darželiui Perkūnkiemyje.

Pagal Vilniaus miesto savivaldybės parengtą ugdymo įstaigų plėtrą, iki 2025 metų sostinėje turi atsirasti dar septynios mokyklos Tarandėje, Verkiuose, Pašilaičiuose, Pilaitėje, Kalnėnuose ir Pavilnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
"čia rimtai" tai mokyklas uždaro, vaiku darželius naikina. Tai gal landsbeginis mokyklos, darželiai, už baudžiauninku babkias
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių