Vilniuje būstus turintys parlamentarai gyvena Seimo viešbutyje

Po 15min. paskelbtos informacijos, kad vietoje susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus Seimo viešbutyje gyvena jo dukra, LRT radijas aiškinosi, ar nėra daugiau parlamentarų, kuriems skirtas butas už valstybės lėšas, keltų abejones.

Kaip skelbia LRT radijas, dabartinis Seimo Statutas nurodo, kad butą Seimo viešbutyje parlamentaras gali gauti tik tokiu atveju, jei gyvenama 25 kilometrų atstumu nuo administracinės Vilniaus ribos. Į šio kriterijaus nustatytas ribas "netelpančių" parlamentarų LRT rado bent kelis.

Vienas jų, kaip ketvirtadienį skelbė LRT radijas, – „valstietis“ Darius Kaminskas. Politikas nacionaliniam transliuotoju teigė, kad Seimo viešbutyje gyvena todėl, kad Vilniuje turimą įvairų nekilnojamąjį turtą jo žmona išnuomoja.

„Tai yra praktiškai žmonos turtas ir ji vykdo savo veiklą. Tai yra jos ilgametis verslas. Pagal verslo liudijimą ji juos nuomoja. Mes nė karto nesame ten gyvenę. Butai yra Justiniškėse, Antakalnyje ir S. Konarskio gatvėje“, – LRT radijui sakė D. Kaminskas.

„Valstietė“  Laimutė Matkevičienė prisipažįsta gyvenanti Seimo viešbutyje, nes, kaip aiškino ji, savo butą yra užleidusi sūnui ir jo šeimai.

Nežinau, kaip galima gyventi su suaugusiu žmogumi, kuris turi savo šeimą. Aš priversta gyventi bendrabutyje.

„Gyvenu Seimo viešbutyje mėnesį. Buvau bendraturtė, kad išmokėčiau sūnui butą, o dabar sūnus jame gyvena. Nežinau, kaip galima gyventi su suaugusiu žmogumi, kuris turi savo šeimą. Aš priversta gyventi bendrabutyje. Moku už visas paslaugas ir nesu niekuo nusikaltusi“, – LRT tikino L. Matkevičienė.

"Socialdarbietė“ Irena Šiaulienė neslėpė, kad gyvens Seimo viešbutyje tol, kol jos namuose bus baigtas remontas.

„Šis turtas įsigytas neseniai, rugpjūčio mėnesį. Formaliai aš esu to turto dalininkė. Jis įsigytas sūnaus vardu. Kol remontas bus pabaigtas, parašiau (Seimo - ELTA) kanceliarijai pareiškimą ir visus komunalinius mokesčius susimoku“, - radijui teigė politikė.

Anot LRT radijo, tarp šių politikų patenka ir „socialdarbietė“ Rimantė Šalaševičiūtė. Politikė aiškino, kad galimybe gyventi Seimo viešbutyje naudojasi todėl, kad nevairuoja automobilio.

„Aš nevairuoju, paskutinis autobusas iš Vilniaus išvažiuoja 17 val., o ryte yra pasirinkimas važiuoti 6 arba 8 valandą. Vienu atveju yra problemų išvažiuoti šeštą valandą, nes iki autobuso reikia eiti tris kilometrus, o jei išvažiuočiau aštuntą valandą, aš vėluočiau. Dėl šių aplinkybių buvo paprašyta, jei yra galimybė, suteikti Seimo viešbutyje butą, ir aš jį gavau“, – kalbėjo R. Šalaševičiūtė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
O tu bordelio Lana vis nerimsti savo kailyje,vis nerdandi pisuokliu,tai eik i gelezinkelio stoti, ten gal rasi, jei dar nepavirtai nuvalkiota tapke.

Jonas

Jonas portretas
Žmonės, kiek dar rinksime tuos tranus, kurie skelbiasi liaudies tarnais. Papuolę į seimą tampa tokiais karaliukais, žvelgiančiais į tave nekaltomis akelėmis , tai atseit, ne aš, bet opozicija ar opozicija patvirtino tokius įstatymus slaptu balsavimu, o aš buvau prieš. Bet vis tiek naudosiuosi tomis privilegijomis už mokesčių mokėtojų pinigus . Mūsų tik 141 ir išlaidos palyginus tik lašas jūroje palyginus su lėšomis reikalingomis gaisrininkams , policijai, mokytojams, gydytojams. Tai kas, kad greitai neliks gydytojų, bet mes patvirtinsime, kad už mokesčių mokėtojų pinigus seimo nariai ,jų šeimos ir giminės patarėjai ir kiti galėsime važiuoti gydytis į tas valstybes, kuriose daqr bus gydytojai .Ne seimas, o cirkas.

Dar įdomiau

Dar įdomiau portretas
būtų panagrinėt buvusių seimūnų veiklą nekilnojamos rinkos erdvėse ankstesnės krizės laikotarpiu - 2009-2012 m. Kaip vienas, pavyzdžiui, eksparlamentaras turėdama nedarbingą dukrą nuperka Vilniaus centre butą su vaizdu į Gedimino pilį ir Tris kryžius??? Su banko paskola, žinoma. Bet jei jis jau be posto ir duktė nedirba niekur??? Kaip gavo paskolą? Kaip notarė tvirtino pirkimo-pardavimo sutartį be buto vieno iš savininkų parašo? Kaip tai gali būti? O kodėl tas pats eksparlamentaras senamiesčio pusę namo, kuriame ir pirko butą, išrinko po plytą ir visas senovines čerper išvežė? Kiek gavo už tas senovines statybines medžiagas juodojoj rinkoj? Gal už tuos gautus pinigėlius užteko ir butuko renovacijai europirtišku stiliumi? Gražu? Sakyčiau, net labai. Įdomu, ta jo narkomanė nedarbinga duktė vis dar savininkė to butuko su perspektyvom ar jau spėjo pralošt jį kazino ar užstatyt narkodileriam?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių