Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje Disneilando nebus

2009-07-08 10:53
Mandagumas: pramogų parkai padėkojo ir pasakė, kad kol kas neturėjo planų statyti naujo linksmybių miesto mūsų regione, bet pažadėjo turėti omeny Vilniaus valdžios pasiūlymą.
Mandagumas: pramogų parkai padėkojo ir pasakė, kad kol kas neturėjo planų statyti naujo linksmybių miesto mūsų regione, bet pažadėjo turėti omeny Vilniaus valdžios pasiūlymą. / AFP nuotr.

Vilniaus miesto valdžia sulaukė neigiamų atsakymų tiek iš bendrovės "Disneyland", tiek iš "Legoland". Nė vienos jų nevilioja galimybė pasakų miestą statyti šalia Vilniaus.

"Siųsdami laiškus šioms bendrovėms tiesiog pasitikrinome, ar yra kokia nors galimybė. Abi atrašė, kad kol kas neplanavo statyti pramogų parkų Baltijos regione. Tikėjomės ir tokio varianto, bet dėl to mūsų nuostata nesikeičia, kad reikia statyti pramogų parką, kuris būtų patrauklus tiek lietuviams, tiek ir svečiams iš užsienio", – sakė Vilniaus mero patarėjas Darius Indriūnas.

Tiesa, konkretaus atsarginio varianto, patrauklaus vietos gyventojams ir užsienio turistams, sostinės valdžia dar neturi.

"Vilniaus diena" rašė, kad Vilniaus meras Vilius Navickas gegužės pradžioje išsiuntė laiškus "Walt Disney parks" prezidentui Jamesui A.Rasulo ir bendrovei "Lego group". Abiem investuotojams buvo siūloma apsvarstyti galimybę savomis lėšomis pradėti statyti aukštos klasės pramogų parką Vilniuje.

Savivaldybė tikino galinti suformuoti tinkamą parkui sklypą ir jį suteikti bendrovei panaudos teisėmis. Be to, žadėta įmones atleisti nuo nekilnojamojo turto mokesčio.

Pasakų parko idėją į Vilnių iš oficialaus vizito Čikagoje (JAV) parsivežė meras V.Navickas ir pasidalijo su savo komanda. Valdžia nusprendė, kad aukšto lygio pramogų parkas Vilnių padarytų traukos centru, savivaldybei į statybas neinvestuojant nė lito. Jei idėja būtų pasiteisinusi, Vilniuje būtų sukurta keli šimtai naujų darbo vietų, miestas sulauktų nemenkų įplaukų į biudžetą ir iš turizmo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų