Švietimo ministerijoje įteiktos Metų mokytojo premijos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ir ministras Algirdas Monkevičius įteikė Metų mokytojų premijas ir diplomus, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMM).

Šiemet komisija nusprendė skirti šešias, o ne penkias premijas. Laureatais tapo šie mokytojai: Jurgita Kupšytė-Karbauskė, Klaipėdos Vitės progimnazijos matematikos mokytoja metodininkė, Dainius Stasys, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos geografijos mokytojas ekspertas, Rūta Bakūnienė, Vilkaviškio rajono Pilviškių „Santakos“ gimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė.

Taip pat apdovanota Renata Burbaitė, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos informacinių technologijų vyresnioji mokytoja, Jolanta Žilionienė, Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė, ir Nijolė Trinkūnienė, Ignalinos kultūros ir sporto centro Dailės studijos vadovė, neformaliojo vaikų švietimo mokytoja ekspertė.    

Per šventę taip pat įteikta ir lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija, ji gruodį buvo paskirta Londono darželio-mokyklos „Obelėlė“ direktorei, Pasaulio lietuvių bendruomenės Švietimo komisijos pirmininkei Alvijai Černiauskaitei.

Šiemet iš viso buvo gautos 52 rekomendacijos skirti premiją.

Metų mokytojo premija skiriama mokytojams už praktinės veiklos nuopelnus, aktyvų ir kūrybišką darbą, jų mokinių pasiekimus, pilietiškumo, bendražmogiškų vertybių ugdymą, aktyvų dalyvavimą ne tik mokyklos bendruomenėje, bet ir visuomenėje.

Pernai, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, taip pat buvo skirtos šešios, o ne penkios Metų mokytojo premijos.

Vienos premijos dydis siekia 4 560 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
Kodel tas fruktas su varlyte ateme geles is tos moters is sono??? Ot kultura, ot svietimas

Nuomonė

Nuomonė portretas
Nykstančios profesijos atstovės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių