Vilniuje įjungiamas šildymas gyventojams

Vilniuje nuo antradienio įjungiamas šildymas gyventojams, už šilumą jie turėtų mokėti mažiau nei pernai, pranešė sostinės savivaldybės atstovai.

„Nuo šiandien šiluma per keturias dienas atkeliaus į visus Vilniaus daugiabučius. Ir nors šiuo metu nėra labai šalta, sinoptikai prognozuoja artėjančius šalčius, todėl norime pasirūpinti miestiečiais“, – antradienį sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Sostinės darželiams, mokykloms, gydymo įstaigoms įjungtas prieš savaitę.

Daugiabučiams, komerciniams ir kitiems pastatams šildymas antradienį bei trečiadienį bus įjungiamas Fabijoniškėse, Šeškinėje, Pilaitėje, Senamiestyje, Šnipiškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Naujojoje Vilnioje, Baltupiuose ir Grigiškėse.

Trečiadienį ir ketvirtadienį šiluma pasieks Antakalnio, Žirmūnų, Pašilaičių, Viršuliškių, Justiniškių, Žvėryno, Naujamiesčio ir Kirtimų, ketvirtadienį ir penktadienį – Panerių, Naujininkų, Rasų, Vilkpėdėje ir Verkiuose.

Nuo šiandien šiluma per keturias dienas atkeliaus į visus Vilniaus daugiabučius.

V. Benkunskas pabrėžė, kad įjungus šildymą gyvenamųjų namų administratoriai dar turi pasirūpinti, kad šiluma pasiektų daugiabučių gyventojus.

Pastaraisiais metais šildymo sezonas Vilniuje buvo pradedamas spalį: pernai – spalio 4-ąją, 2017-ais – spalio 5-ąją, ankstesniais metais – spalio 8–22 dienomis.

Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) prognozuoja, kad vilniečiams vidutinė šilumos kaina šį sezoną sieks apie 5,06 cento už kilovatvalandę ir bus apie 8,5 proc. mažesnė nei pernai.

S. Žiūros nuotr.

„Vidutiniškai per mėnesį standartinis (60 kv. metrų ploto – BNS) butas galės šildymui sutaupyti apie 5 eurus“, – akcentavo V. Benkunskas.

VŠT generalinio direktoriaus pavaduotojas Arvydas Darulis sakė, kad prognozės gali kisti, nes vidutinė šilumos kaina priklausys nuo temperatūros žiemą ir šilumos suvartojimo.

Anot VŠT, palyginti su pernai spaliu, šilumos kaina yra mažesnė 20 proc. ir siekia 4,27 cento už kilovatvalandę.

„Bet tikimės, kad nebus labai šaltų žiemos dienų, kai temperatūra nukris iki 25 ar 30 laipsnių šalčio. Planuojame, kad šildymo sezonas bus gana sėkmingas“, – sakė jis.

A. Darulis taip pat pabrėžė, kad kol kas tik 70 proc. visų pastatų administratorių ar šilumos punktų prižiūrėtojų pateikė būtinus pasiruošimo šildymo sezonui aktus. Daugiabučiuose šiuos dokumentus pateikė 90 proc. administratorių, todėl, anot jo, gyventojai yra pasiruošę gauti šilumą.

S. Žiūros nuotr.


Šiame straipsnyje: VilniusšildymasgyventojaiLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bgj

Bgj portretas
Baisi katė be kailio.

haa

haa portretas
cia kaip pernai buvo,sìldyma pajunge o lauke silta silta buvo...vis babkiu jiems mazai...

Svarbu neužmiršti

Svarbu neužmiršti portretas
net kai ne tik oras, bet jau ir namų sienos varva, BŪTINA VĖDINTI namus, kad pelėsis neužsiveistų. O dėl šildymo - mano patirtis parodė, jog įjungtas el. radiatorius per 2 dienas net ir įšalusį butą sušildo. Tada nusistovi normali, pačių reguliuojama šiluma, kuri kainuoja daug pigiau, negu iš miesto mero pirkta.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių