Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai

2018-12-27 17:05
BNS inf.

Nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje ketvirtadienį įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai, skirti pagerbti visame pasaulyje Lietuvos labui dirbančius tautiečius.

URM nuotr.
Tai buvo septintoji „Globalios Lietuvos“ apdovanojimų ceremonija, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Šiemet apdovanojimai skirti už pritrauktas investicijas, įdiegtas tarptautines inovacijas, verslo ryšių kūrimą, patirties perdavimą regionams, Lietuvos vardo garsinimą.

Užsienio reikalų ministerijos teikimu už viso gyvenimo nuopelnus, apdovanojimas skirtas radijo „Amerikos balsas“ lietuvių skyriui.

„Net ir sunkiausiais sovietų okupacijos metais JAV lietuvių ir JAV vyriausybės pastangomis įkurtas „Amerikos balso“ radijo lietuvių skyrius buvo veržlus laisvo žodžio skleidėjas, padrąsinimas, priminimas, tikras laisvės spindulys, pasiekdavęs už geležinės uždangos
įkalintus Lietuvos žmones. Apdovanojimas skiriamas už tai, kad jūsų veikla ilgus metus buvo tuo ypatingu tiltu tarp okupuotoje Lietuvoje ir laisvajame pasaulyje gyvenusių lietuvių“, – pranešime cituojamas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

JAV radijo stoties „Amerikos balsas“ bangomis laidos lietuvių kalba pradėtos rengti nuo 1951 metų vasario 16 dienos iš Niujorko ir buvo transliuojamos 53-ejus metus.

Globalios Lietuvos apdovanojimais siekiama pagerbti svarbiausius užsienyje gyvenančių lietuvių ir su Lietuva susijusių asmenų pasiekimus profesinėje srityje prisidedant prie Lietuvos vardo garsinimo.

Apdovanojimus rengia viešoji įstaiga „Global Lithuanian Leaders“, bendradarbiaujant su Prezidentūra ir Užsienio reikalų ministerija.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų