Savivaldybė nebemokės kompensacijų romams už būstą ne Vilniaus mieste

  • Teksto dydis:

Sostinės savivaldybė nebemokės mėnesinių 100 eurų kompensacijų romams už būstą ne Vilniuje.

Sostinės taryba trečiadienį priėmė sprendimą pakeisti romų, nuomojančių būstą ne Vilniaus miesto savivaldybėje, kompensacijų tvarką.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės pranešimo, nuo šiol romams kompensacija už būsto nuomą bus mokama kaip ir visiems vilniečiams, pagal Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą.

Savivaldybės teigimu, 2016 metais buvo pradėta romų integracijos programa, kai siekiant siekiant panaikinti taborą žmonėms buvo suteikiami socialiniai būstai, mokamos nuomos mokesčio kompensacijos.

Mėnesinė 100 eurų nuomos mokesčio kompensacija buvo mokama ir tiems romams, kurie, neradę būsto Vilniaus mieste, nuomojosi jį Vilniaus rajone.

Įvertinus tai, kad naujų prašymų dėl kompensacijos mokėjimo nebegauname, manome, kad programos priemonė pasiekė savo tikslą.

„Įvertinus tai, kad naujų prašymų dėl kompensacijos mokėjimo nebegauname, manome, kad programos priemonė pasiekė savo tikslą. Bet prašymai dėl kompensacijos skyrimo, kurie pateikti iki tarybos sprendimo priėmimo, bus išnagrinėti ir, esant galimybei, kompensacija bus skirta“, – pranešime cituojama savivaldybės įmonės „Vilniaus būstas“ direktoriaus pavaduotoja Rosita Žibelienė.

Pasak pranešimo, tokių prašymų yra gauta 15, o kitos romų šeimos turės galimybę kreiptis dėl būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos skyrimo ar būsto išnuomojimo pagal Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatyme numatytas nuostatas, t. y., kai būstą išsinuomos Vilniaus mieste.

Vilniaus romų tabore nelegaliai stovinčių namų nebeliko daugiau nei prieš metus, iki tol, policijos teigimu, tai buvo pagrindinė narkotikų prekybos vieta sostinėje. Sostinės valdžia nuo 2016–2019 metais vykdytai romų integracijos į visuomenę programai skyrė beveik 1 mln. eurų, iš viso iškeldinta per 400 romų.

Prieš dešimtmetį vykusio surašymo duomenimis, Lietuvoje gyveno apie 2100 romų. Vilniaus taboras tuomet buvo didžiausia koncentruotai šios tautybės asmenų gyvenama vieta Baltijos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bezlas

Bezlas portretas
Kada baigsis skurdziausiu žmonių genocidas per naudojamus savivaldybes busto nuomos mmokesčius.kadv
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių