Vilniuje kitąmet vyks didžiausia pasaulinė antikorupcijos konferencija

Vilniuje kitų metų birželį vyks kas dvejus metus vis kitoje pasaulio šalyje rengiama didžiausia Tarptautinė antikorupcijos konferencija (International Anti-Corruption Conference, IACC).

Kaip skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kitais metais vyksiančiame svarbiausiame skaidrumo forume valstybių lyderiai, pilietinės visuomenės ir privataus sektoriaus atstovai iš daugiau nei 140 pasaulio valstybių kviečiami diskutuoti apie pasaulines grėsmes, keliančias pavojų saugumui ir riziką skaidrumui.

Birželio 18–21 dienomis Vilniuje vyksiančios 21-osios konferencijos tema – akistata su globaliomis grėsmėmis išsaugant skaidrumą (angl. Confronting Global Threats: Standing up for Integrity). Diskutuoti bus kviečiama apie iššūkius skaidrumui dėl klimato kaitos, nepasitikėjimo viešuoju sektoriumi, populistinių ir kleptokratinių režimų plitimo ir kitomis temomis.

STT vadovas Linas Pernavas sako, kad tokio lygio pasaulinė konferencija Lietuvoje yra gera proga kelti klausimus, kurie aktualūs ne tik Lietuvai, regionui, bet ir visam pasauliui.

2022 metais JAV vykusioje 20-oje konferencijoje buvo sutarta, kad būtina stiprinti aljansus ir remti tuos, kurie kovoja už savo teises ir bendrą ateitį.

Kaip nurodo STT, Tarptautinė antikorupcijos konferencija yra svarbiausias pasaulinis antikorupcinis forumas, siekiantis kovoti su didžiausiomis korupcijos grėsmėmis šiuolaikiniame pasaulyje.

2022 metais IACC vyko JAV, 2020 metais – Pietų Korėjoje, 2018 metais – Danijoje, 2016 metais – Panamoje, 2015 metais – Malaizijoje, 2012 metais – Brazilijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klounai

klounai portretas
Masiulis su simasium gi deklaravo pries rinkimus :Pazabosim kotupcija .Aha pazabojo geliu vazonuose korumpcantai .

taip tai taip ,ale....

taip tai taip ,ale.... portretas
bus tobulinamos tam tikros shemutės? O norėtųsi ,kad baigtusi bent jau nestabdomas ,siaubiantis Lietuvą tarptautinių investitorių plynas miškų iškirtimas . Paliekantis ataugančius nepereinamus ir neprižiūrimus krumynus /bruzgynus ir bjaurią klimato kaitą .

TAIP JAU PRIIMTA....

TAIP JAU PRIIMTA.... portretas
Europos ir pasaulio konferencijas stengiamasi rengti tenai, kur galima visuose srityse tai pamatyti savo akimis....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių