Vilniuje – mažesnės sąskaitos už šildymą

  • Teksto dydis:

Vilniečių vasario mėnesio sąskaitos už centralizuotą šildymą bus mažesnės nei prieš mėnesį ir prieš metus, pranešė bendrovė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT).

Bendrovės skaičiavimu, už 50 kv. metrų ploto buto šildymą renovuotame name klientai vidutiniškai mokės apie 57 eurus, nerenovuotame – 96 eurus, arba 28 proc. mažiau nei prieš metus. 

VŠT klientų komandos vadovas Laurynas Jakubauskas sako, kad jau paruoštos sąskaitos yra mažesnės dėl atpigusios šilumos ir šiltesnių orų.

„Atsižvelgiant į mažesnę sausio mėnesio šilumos kainą ir aukštesnę lauko oro temperatūrą, gyventojus pasieks mažesnės sąskaitos už šildymą nei už gruodį. Taip pat jos bus mažesnės nei pernai tuo pačiu laikotarpiu“, – pranešime sakė L. Jakubauskas.

Anot jo, šilumos kainą Vilniuje pavyko suvaldyti ir dėl sprendimo gamtines dujas iš dalies pakeisti mažasieriu mazutu.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos duomenimis, sausį centralizuotai tiekiamos šilumos kaina buvo 7,87 cento už kilovatvalandę (be PVM) – 7,1 proc. mažesnė nei gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejuokinkite

Nejuokinkite portretas
Visi nuopelnai atsilimui, o konservatnykai tik kenkia lietuviams.

ogi

ogi portretas
salcio tai d nebuvo taip ir turi but visur o kad visi zmones gyventu normaliai reikia naikint kapitalizma o neteisetai pralobusius sodint nes verslas nieko negamina tai spekuliacija demosistemoje kuri pati save iskelia ir to neturetu buti kaip ir karo ir religiju kurios tik kirsina ???===

Kad

Kad portretas
Mazuta kurena be jokiu filtru viskas ant miegamu rajonu ir dziaugiasi pigu ,o kitais metais teks siuksles kurent nes jau rekia pilna siuksliu ner kur det ir vel bus pigu nes medienos tikrai neuzteks visai Lietuvai apkurent jau baldu pramonei rags tokios medienos kaina ir trukumas .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių