Vilniuje nustatyta trečdaliu daugiau tuberkuliozės atvejų nei pernai

  • Teksto dydis:

Per 11 šių metų mėnesių Vilniuje nustatyta trečdaliu daugiau tuberkuliozės atvejų nei per visus metus pernai, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Kaip BNS nurodė centro atstovė Justina Petravičienė, Vilniaus mieste 2021-aisiais registruota 70 šios ligos atvejų, tuo metu iki 2022 metų lapkričio 30 dienos sostinėje nustatytas 91 jos atvejis.

NVSC duomenimis 2021-aisiais, Lietuvoje iš viso nustatyta 500 tuberkuliozės atvejų, nuo šios ligos praėjusiais metais mirė 31 žmogus.

Pasak NVSC Vilniaus departamento direktorės, epidemiologės Rolandos Lingienės duomenys rodo, kad vienas tuberkulioze sergantis asmuo per metus gali užkrėsti nuo dešimties iki 15 žmonių.

„Labai svarbu kuo anksčiau diagnozuoti ligą, kad ir pats žmogus turėtų daugiau šansų pasveikti, ir būtų apsaugoti kiti. Tai reiškia, kad turime daugiau dėmesio skirti savo sveikatai patys, pajutę simptomus kreiptis į gydytojus, kurie taip pat turėtų nedelsti ir, kilus įtarimams, skirti tyrimus“, – NVSC pranešime cituojama ji.

Infekcijos šaltinis yra atvira plaučių tuberkulioze sergantys ligoniai, jie kosėdami, čiaudėdami ir skrepliuodami į aplinką išskiria gausų kiekį ligos sukėlėjų – tuberkuliozės mikobakterijų. Ši liga ypač grėsminga naujagimiams, kūdikiams ir vaikams iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tuberkulioze

Tuberkulioze portretas
Ir ne tik ji vaiksto visur laisvai,tad turi daugeti .

skiep

skiep portretas
tukstanciai rusu is tundros gavo leidimus gyvent Lietuvoj vien per pusmeti,kas cia nuostabaus,kad zaraza uzveze?

Kaip čia yra?!

Kaip čia yra?! portretas
Skiepija tik gimusius du kartus, paskui dar tris kartus skiepija augant, ir nė velnio :)))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių