Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje planuojama statyti vienkartinių pakuočių surinkimo centrą

2015-02-11 04:00
BNS inf.

Į Vilnių projektuojamą viešosios įstaigos "Užstato sistemos administratorius" skaičiavimo centrą bus suvežami iš visų šalies parduotuvių surinkti vienkartiniai gėrimų buteliai ir skardinės.

AFP nuotr.

Nuo kitų metų, kai šalyje bus pradės veikti vienkartinės pakuotės užstato sistema, į Vilnių projektuojamą viešosios įstaigos "Užstato sistemos administratorius" skaičiavimo centrą bus suvežami iš visų šalies parduotuvių surinkti vienkartiniai gėrimų buteliai ir skardinės, rašo "Verslo žinios".

Anot "Užstato sistemos administratorius" vadovo Gintaro Varno, statyti centrą nuspręsta neradus jam įrengti tinkamų patalpų.

Pirmaisiais vienkartinės pakuotės užstato sistemos gyvavimo metais viešoji įstaiga planuoja surinkti 4 tūkst. tonų PET, 1 tūkst. tonų metalinės ir 1 tūkst. tonų stiklinės pakuotės. Vėlesniais metais šie kiekiai turėtų didėti bent 2 kartus.

"Pasirinktas partneris - nekilnojamojo turto plėtotojas, kuris į centro statybas investuos daugiau kaip 3 mln. eurų, partneris pastatys centrą ir išnuomos jį mums. Jau pasirašytos sutartys, prasidėjo projektavimo darbai, o artimiausiu metu prasidės ir statybos", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė G.Varnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų