Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje prasidėjo studijų paroda ,,Mokymasis. Studijos. Karjera 2014“

2014-02-06 12:56

"Išeini su atsakymu" – taip jau ketvirtadienį prasidėjusią mugę "Studijos 2014" apibūdina jos organizatoriai. Mugėje moksleiviai, mokytojai, studentai bei visi norintys studijuoti galės susipažinti su Lietuvos ir užsienio mokslo įstaigų programomis.

Jau dvyliktoji tarptautinė žinių ir išsilavinimo paroda lankytojų lauks iki pat šeštadienio vakaro. Paroda kiekvieną dieną veiks nuo 10 iki 18 val., o paskutinę dieną šiek tiek trumpiau – iki 17 val., Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo".

Šiais metais parodoje dalyvauja 193 mokymo organizacijos iš 13 šalių. Iš Lietuvos įstaigų čia bus galima susipažinti su universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų, kalbų kursus rengiančių bendrovių siūlomomis programomis.

Vilniaus universiteto konsultantė studentė Kornelija Antanavičiūtė mugėje norinčius studijuoti konsultuos jau antrus metus. Chemiją studijuojanti mergina tvirtino, kad konsultantų tikslas – ne pritraukti kuo daugiau stojančių į savo studijuojamas specialybes, o supažindinti mugės lankytojus su galimybėmis. Todėl bus galima išgirsti ne tik apie bakalauro studijas, bet ir apie gretutines studijas ar kitas mokslo įstaigų teikiamas galimybes.

"Ne, mokiniai patys dažnai klausia, kodėl turėtume stoti būtent į šį universitetą. Dažnai klausia, kuo jūsų programa skiriasi nuo kitų universitetų programų. Kadangi mes studijuojame viename universitete, tai negalime palyginti, kur yra geriau ar blogiau. Jie susižino apie mūsų programą ir eina prie kitų universitetų stendų klausti apie jų programas", – paklausta, ar konsultantai skatina mugės lankytojus rinktis jų specialybę, sakė pašnekovė.

Tiesa, K.Antanavičiūtė tikino, kad labai dažnai patys mokiniai, besidomintys studijomis, nežino, ką norėtų mokytis, arba turi susidarė išankstinę nuomonę.

"Dažniausiai mokiniai turi savo klausimų arba nori, kad mes ką nors papasakotume. Jie domisi darbo galimybėmis. Kalbant apie chemiją, dažnai klausia apie laboratorinius darbus: ar jų daug, ar sunkūs", – pasakojo studentė.

Šiais metais mugės lankytojų laukia naujiena – "Studentų dienos". Renginys padės sužinoti daugiau apie aukštesnes studijų pakopas, praktikos ir karjeros planavimo galimybes baigus bakalauro studijas.

Taip pat mugėje vyks Verslumo dirbtuvės, kuriose dalyvaus aštuonios didelės Lietuvoje veikiančios įmonės: SEB bankas, "Rimi Lietuva", "Barclays Technology Centre Lithuania", "Callcredit Information Group", "Lietuvos rytas", "Lidl", "Western Union" ir žurnalas "Panelė".
Parodos akcentu organizatoriai vadina renginių ciklą "Mano profesija – mano kelias". Renginių tikslas – paskatinti rinktis patinkančias specialybes ir profesijas, kurios ateityje garantuotų mėgstamą darbą ar paskatintų kurti nuosavą verslą.

Teminės parodos salės

1 salė. Aukštojo mokslo pasiekimų, inovacijų ir technologijų paroda – viskas, kas sukuriama Lietuvos universitetuose: lietuviškų kosmoso palydovų prototipai, šešiakojis robotas voras, mintimis ir žvilgsniu valdomi kompiuteriai, pirmoji pasaulyje elektroninė nosis ir daugelis kitų mokslo atradimų.

2 salė. Studentų stalo futbolo čempionatas.

3 salė. Studijos užsienyje, užsienio kalbų kursai, tarptautiniai egzaminai. "Idėjų inkubatorius", Verslumo dirbtuvės, interaktyvi zona "Pažink save".

4 salė. Reikalingiausios profesijos ir amatai. Gyvas profesijų pristatymas.

5 salė. Aukštasis mokslas Lietuvoje, studijų finansavimas, švietimo ekspertinės ir koordinuojančios institucijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų