Vilniuje prieš gražų savaitgalį aptveriamos visos laisvalaikio erdvės

  • Teksto dydis:

Saugodama vilniečių sveikatą, karantino metu sostinės savivaldybė ėmėsi laikinai aptverti vaikų žaidimo aikšteles, lauko treniruoklius, krepšinio, futbolo, tinklinio, teniso aikšteles, šachmatų stalus, stalo teniso stalus ir kt., prie ugdymo įstaigų esančias sporto ir laisvalaikio aikšteles, Baltojo tilto aikštyną, mat koronavirusas ilgam išlieka ant metalinių ir kitų paviršių.

Daugiau kaip 500 vaikų žaidimo aikštelių ir kitų vilniečių pamėgtų laisvalaikio leidimo vietų „Stop“ juosta planuojama aptverti jau artimiausiu laiku, teigiama savivaldybės pranešime. Į pagalbą savivaldybė pasitelkė miestą ir aikšteles prižiūrinčias bendroves, seniūnus ir Gedimino legiono savanorius. Skaičiuojama, kad laisvalaikio erdvių aptvėrimui prireiks net 50 km juostos.

Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai patruliuos po aikšteles, kur renkasi ir susiburia daugiau žmonių – jie draugiškai informuos besibūriuojančius apie karantiną ir viruso pavojų.

Vilniaus miesto savivaldybė miesto vaikų žaidimo aikštelėse įrengė 300 informacinių lentelių, kuriose prašoma jomis nesinaudoti.

Ekstremalių situacijų operacijų centro atstovas Giedrius Surplys penktadienį irgi perspėjo šalies gyventojus dėl artėjančio savaitgalio – sinoptikams prognozuojant gražius orus, bus padidintos policijos pajėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
stai karantinai alkasams negalioja,nuo pat ryto suoliukus nutupe makaluzus maukia ir cia pat gamtinius reikalus atlieka,jiems ne motai tie draudimai,juos makaluzai uzgrudino,jiems nebaisios pandemijos jokios
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių