Vilniuje – proga pamatyti pirmąjį „Jaguar“ visureigį

  • Teksto dydis:

Vienintelę dieną – ketvirtadienį, vasario 18-ąją – „Inchcape Motors“ salone Vilniuje bus eksponuojamas kol kas vienintelis Baltijos šalyse „Jaguar F-PACE“ – pirmasis koncerno istorijoje visureigis. „Italian Racing Red“ raudonos spalvos „F-PACE“ į Lietuvą kol kas atvyko tik prisistatyti, o oficialią šio išskirtinio modelio prekybą vienintelis oficialus „Jaguar“ atstovas pradės gegužę.

Miesto visureigis, turintis lenktynininko genus – taip apibūdinamas naujasis „Jaguar F-PACE“. Šis automobilis – ne tik „Jaguar“ žingsnis į miesto visureigių (SUV) klasę, tai apskritai pirmasis  „Jaguar“, kurio kėbulas yra vienatūris. Natūralu, kad patys britai šį modelį vadina svarbiausia šių metų naujiena.

Nenuostabu, kad visų akys buvo nukreiptos į „F-PACE“, kai jis debiutavo 2015-ųjų Frankfurto (Vokietija) automobilių parodoje. „F-PACE“ pirmą kartą pasirodė Frankfurte dar 2013-aisiais kaip koncepcinis automobilis pavadinimu „C-X17“. Šiandien jis užtikrintai žengia į rinką ir vartotojų pasirinkimui siūlo net 6 skirtingas komplektacijos versijas: „Pure“, „Prestige“, „Portfolio“ „R-Sport“, „S“ bei išskirtinį „First Edition“ – šios versijos viso pasaulio pirkėjams bus pagaminta vos 2000 vienetų.

„Tiek automobilių gerbėjai, tiek rinkos analitikai visuomet nerimauja ir spėlioja, ar radikalus pokytis kurios nors automobilių markės modelių gamoje bus šiltai sutiktas. „F-PACE“ atveju, abejojančių mažai – „Jaguar“ iškart paperka savo su niekuo nesupainiojama elegancija ir spinduliuojama galia. Be to, debiutas sparčiausiai augančiame SUV segmente yra palyginti saugi rizika, todėl „F-PACE“ pranašaujama sėkmė. Neabejoju, kad savo pirkėją jis ras ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose“, - sakė „Inchcape Motors“ rinkodaros vadovė Miglė Makauskaitė.

Atrodo, kad garsusis „Jaguar“ dizaineris Ianas Callumas siekė, jog žiūrėdami į „F-PACE" gerbėjai atpažintų ir klasikinius „Jaguar“ ir sportinio „F-Type“ dvasią, todėl automobilio išvaizdoje kūrėjas paliko nedviprasmiškų užuominų į savo bei savo pirmtakų kūrybą. Nepaisant tokio postmodernistinio kūrybos metodo, „F-PACE" yra vientisas ir harmoningas kūrinys -  tikras „Jaguar“.

Naujokas stebina ne tik savo išvaizda. „Jaguar“ pasižymi unikaliu pažangiausių technologijų deriniu – naujos kartos variklių gama, lengva kėbulo architektūra su daug aliuminio (Jaguar’s Lightweight Aluminium Architecture), naujausiomis saugumo technologijomis ir išmania visų varančiųjų ratų sistema.

Naujos kartos „F-PACE“ modelių versijos galimos su ištobulintais, ypač efektyviais benzininiais arba dyzeliniais varikliais. Siūlomoje variklių gamoje galima rinktis visiškai naujos kartos „Ingenium“ dyzelinius variklius.

Vienas iš naujos kartos „Ingenium“ variklių – 2,0 l 4 cilindrų dyzelinis variklis su turbo kompresoriumi – išvysto 180 AG.  Veržlumo mėgėjams siūlomas galingas 3 litrų darbinio tūrio 6 cilindrų dyzelinis variklis išvystantis 300 AG ir įspūdingą 700 Nm sukimo momentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių