Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje siaučia šiaurietiškojo ėjimo epidemija

2012-09-29 09:00
Vilniuje siaučia šiaurietiškojo ėjimo epidemija
Vilniuje siaučia šiaurietiškojo ėjimo epidemija / Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro (VSB) Vilniaus rajone šiemet pirmąkart organizuotos šiaurietiškojo ėjimo pamokos sulaukė netikėto populiarumo. Todėl nuspręsta pamokas pratęsti net iki lapkričio.

VSB rugsėjį pakvietė į sparčiai populiarėjančias nemokamas šiaurietiškojo ėjimo pamokas. Užsiėmimus veda kvalifikuoti treneriai, žmonės supažindinami su šiaurietiškojo ėjimo nauda sveikatai, ėjimo technika, kaip tinkamai parinkti ėjimo lazdas. Neturintiems šiaurietiškojo ėjimo lazdų per mokymus jos paskolinamos nemokamai.

VSB sveikatos stiprinimo specialistė Kristina Auglytė dienraščiui teigė, kad pamokas nuspręsta rengti ir spalį, nes žmonėms ši iniciatyva labai patiko. VSB specialistų iniciatyvą palaikė ir Vilniaus rajono valdžia. Savivaldybės interneto svetainėje buvo išplatinta informacija su instruktorių kontaktiniais duomenimis ir šiaurietiškojo ėjimo pamokų tvarkaraščiu, apie galimybę sveikatintis ir šio sporto naudą.

„Su keleto seniūnijų gyventojais kalbėjome – jose gyvenantys žmonės džiaugėsi, yra patenkinti tokia galimybe. Palaiko ir pačios seniūnijos. Žmonės džiaugiasi galimybe sportuoti ir ilsėtis. Be to, tai puikus būdas atsikvėpti, kad ir nuo fizinio darbo. Visur turi būti pusiausvyra ir šiaurietiškasis ėjimas padeda ją atgauti“, – teigė pašnekovė.

K.Auglytė pabrėžė, kad pradedantiems mokytis šiaurietiškojo ėjimo specialių įgūdžių nereikia. Taip pat nereikia ir ilgų trasų ar ypatingų kalnų vietovėmis einančių turistinių maršrutų.

„Čia tų maršrutų ir nereikia. Pamokai pakanka erdvesnės vietos. Tai gali būti aikštelė, mokyklos stadionas. Tokių objektų Vilniaus rajone netrūksta. Dabar svarbiausia – geras oras. Tada žmonės mieliau renkasi“, – teigė pašnekovė.

Pamokos, anot VSB atstovės, vyks ir pirmomis lapkričio savaitėmis. Nutrauktos jos bus tuomet, kai sutrumpės diena ir sportuoti vakarais bus neįmanoma.


Šiaurietiškojo ėjimo pamokų Vilniaus rajone grafikas

Nemenčinėje – spalio 6, 20 d. 11 val. Nemenčinės K.Parčevskio gimnazijos stadione, A.Mickevičiaus g. 20.

Riešėje – spalio 6, 20 d. 14 val. prie Riešės Šv. vyskupo Stanislovo bažnyčios, Molėtų g. 4.

Avižieniuose – spalio 6, 20 d. 17 val. Avižienių vidurinės mokyklos stadione, Sudervės g. 8.

Rudaminoje – spalio 13, 27 d. 11 val. Rudaminos „Ryto“ gimnazijos stadione, Gamyklos g. 22A.

Juodšiliuose – spalio 13, 27 d. 13.30 val. prie Juodšilių seniūnijos bendruomenės socialinių paslaugų centro, Draugystės g. 2.

Pagiriuose – spalio 13, 27 d. 16 val., Pagirių gimnazijos stadione, Šiltnamių g. 2.

Sudervėje – spalio 7, 21 d. 13 val. prie Sudervės M.Zdziechovskio pagrindinės mokyklos, Sudervės k., M.Zdziechovskio g. 1.

Zujūnuose – spalio 7, 21 d. 15.30 val. prie Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto, Buivydiškių g. 1.

Maišiagaloje – spalio 14, 28 d. 11 val. prie Maišiagalos kultūros centro, Algirdo g. 4.

Dūkštose – spalio 14, 28 d. 13 val. prie Neries regioninio parko direkcijos, Vilniaus g. 3, Dūkštos, Vilniaus r., ėjimas Karmazinų pažintiniu pėsčiųjų taku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų