Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje šurmuliuoja Kaziukas

2009-03-07 09:00
Vilniuje šurmuliuoja Kaziukas
Vilniuje šurmuliuoja Kaziukas / Mindaugo Ažušilio nuotr. Idėja: pardavę pačių darytus vėjo malūnėlius, savanoriai lėšas skirs vėžiu sergantiems vaikams.

Vakar sostinėje prasidėjo tradicinė Kaziuko mugė. Su prekiautojais pasiderėti, meduolių ir riestainių paragauti ir įvairiose atrakcijose dalyvauti vilniečiai galės iki sekmadienio vakaro.

Nuo pat penktadienio ryto Vilniaus senamiestis gyveno mugės nuotaika. Palapines statėsi ir prekes dėliojo prekiautojai, o prie populiariausių prekių teko ir eilėse pastovėti. Papuošalai, namų apyvokos reikmenys, mieli suvenyrai ir, žinoma, saldumynai, verbos, – kol vieni tik apžiūrinėjo prekes, kiti skubėjo apsipirkti, kad savaitgalį nereikėtų didžiulėse miniose grūstis.

Gedimino prospekte galima ne tik tautodailininkų kūrinių įsigyti, bet ir patiems pamatyti, kaip jie daromi. Visas mugės naujienas galima sužinoti specialiame Kaziuko laikraštyje – jis parduodamas Pilies gatvėje, Tymo kvartale, prie Nacionalinio dramos teatro.

Išalkusiems mugėje yra iš ko pasirinkti: Gedimino prospekte prekiaujama iš Klaipėdos atvežta žuvimi, Pilies gatvės pradžioje galima pasigardžiuoti ką tik iškeptais šašlykais, visoje mugėje gausu tradicinių meduolių ir bandelių kepėjų.

Šiemet šventėje – kaip niekada daug gražių idėjų. Savo darbus mugėje lengvatinėmis sąlygomis pardavinėjo neįgalūs žmonės, padėti gyvenimo nuskriaustiems vaikams ragino Pilies gatvėje įsikūrę savanoriai, pardavinėjantys vėjo malūnėlius.

Nors sužvarbę, savanoriai džiaugėsi, kad jų akcija vyksta labai sėkmingai. Praėjus vos valandai nuo prekybos pradžios jie jau buvo pardavę malūnėlių už daugiau nei 500 litų. Visos surinktos lėšos bus skirtos vaikams, sergantiems vėžiu. Savanoriai apgailestavo, kad malūnėlių pasidarė per mažai ir iki mugės pabaigos jų neužteks.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų